Головна » Архив новостей
« 1 2 ... 48 49 50 51 52 53 »

До уваги абітурієнтів. Презентація по ЗНО 2014

Переглядів: 1239 | Дата: 12.11.2013
Оновлено інформацію в категорії ЗНО.
Переглянути та скачати презентацію по ЗНО 2014 можна <тут>
Переглядів: 763 | Дата: 11.11.2013

З 4 по 8 листопада в Коростенській ЗСШ №10 проходив тиждень української писемності та мови.

 Розпочався він урочистим відкриттям і проведенням  І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови  імені Петра Яцика.

 У рамках цього тижня  були проведені різноманітні виховні заходи: «Свято рідної мови» для учнів 5-х класів, «Мовний турнір» для учнів 7-х класів, з вихованцями групи продовженого дня – гра «Подорож у країну рідного слова». Класними керівниками проводились виховні години на тему: «Є мова – є нація», матеріалом до яких став фотостенд «Любіть Україну і мову її солов’їну». Із задоволенням діти взяли участь конкурсі малюнків  «У світі народних казок» і стіннівок «З Україною в серці». 

 8 листопада в школі було оголошено Днем українського костюму. Усі учні, вчителі в цей день прийшли до школи в українському національному вбранні. Завершився тиждень літературно - музичним заходом «Мова у нас єдина і пісня у нас солов’їна»  для учнів 1-4 та 5-11 класів, який  ще раз засвідчив, що наші учні знають, шанують українське слово і українську народну пісню.

Проведені заходи були спрямовані на виховання у підростаючого покоління любові і поваги до  рідної мови, рідного краю, його традицій, минулого нашого народу.\




Переглядів: 649 | Дата: 05.11.2013

Умови вступу до вищого навчального закладу у 2014 році суттєво не відрізнятимуться від умов попереднього року.

Про це повідомив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Коровайченко під час проведення Колегії МОН.

За словами посадовця, на даний момент міністерство опрацювало понад 400 пропозицій, що надійшли від вищих навчальних закладів.

Згідно з проектом Умов прийому на 2014 рік університетам, що мають статус дослідницьких, буде дозволено самостійно визначати перелік конкурсних предметів, які абітурієнти складатимуть у рамках ЗНО.

З метою підтримки обдарованих дітей у проекті Умов прийому на 2014 рік передбачено, що таким вступникам будуть нараховані додаткові 70 балів. Таку можливість отримають призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Ознайомтеся з оновленим проектом Умов прийому до ВНЗ України у 2014 році.

Інформацію взято  http://pedrada.com.ua/


Переглядів: 466 | Дата: 04.11.2013
До категорії "Планування роботи ММК" додано матеріали  контрольно-аналітичної діяльності відділу освіти на 2013-2014 н.р.
Переглядів: 667 | Дата: 31.10.2013
 Результат олімпіади можна переглянути <тут>
Переглядів: 989 | Дата: 31.10.2013
Результати та завдання можна переглянути <тут> 
Переглядів: 459 | Дата: 28.10.2013
Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)
..:: ЗНО - 2014 ::..

Проведення пробного тестування здійснюється за технологією та процедурами, що розробляються Українським центром оцінювання якості освіти.

Тести пробного тестування відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання (надалі - ЗНО), укладаються Українським центром оцінювання якості освіти і є максимально наближеними до тих, що будуть надані під час основного ЗНО.

Терміни проведення ПРОБНОГО зовнішнього незалежного оцінювання

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 26 вересня 2013 року № 85 «Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році» відбудеться пробне тестування:

22 березня 2014 року – з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької або іспанської;

29 березня 2014 року – з математики, історії України, біології, географії, світової літератури.

Звертаємо увагу! Учасник зможе взяти участь в одному із запропонованих в той чи інший день тестувань.

Більш детальну інформацію можна знайти  <тут>


Переглядів: 753 | Дата: 28.10.2013

25 жовтня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу №13 відбувся семінар-практикум за темою «Збереження фізичного та психічного здоров’я малюка – головна умова його повноцінного розвитку».

         Методист міського методкабінету Зарицька А.Й. проінформувала присутніх про вимоги до організації освітнього процесу по збереженню фізичного та психічного здоров’я  дитини раннього віку відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти. Поділились досвідом по здійсненню медико-педагогічного контролю за фізичним розвитком дітей старша медсестра Літвин Л.В., психологічному супроводу розвитку дітей, практичний психолог Башинська Л.В., підвищення рівня педагогічної культури батьків щодо формування здорового способу життя дітей, вихователь-методист Горблюк М.М   ДНЗ №13.  Вихователі ДНЗ №13 Гузенко Л.В., Гоцик Л.В. провели сюжетно-креативне заняття з дітьми раннього віку, представили нестандартне обладнання, презентували інноваційні технології з метою оздоровлення та профілактики захворювань у дітей.

         Використання інтерактивних форм роботи з слухачами: «мозкова атака», «ділова гра», «мікрофон» сприяли удосконаленню знань педагогів, стало поштовхом до пошуку нових, нестандартних, цікавих для дітей фізкультурно-оздоровчих методик.



Переглядів: 533 | Дата: 09.10.2013
До категорії "Відео" в розділ 2013-2014 додано 3 відеоматеріали:
Переглядів: 1010 | Дата: 09.10.2013

Для використання календара його потрібно зберегти та роздрукувати як картинку/фото.
Календар взято з сайту schoolsribnoe.at.ua

Переглядів: 1259 | Дата: 07.10.2013

Протягом трьох з половиною років більше 6,5 тисяч освітян узяли участь у Форумі педагогічних ідей «УРОК» ‑ найбільшому українському банку педагогічних матеріалів: статей, планів-конспектів уроків і позакласних заходів, інших методичних розробок.

На сьогодні загальна кількість матеріалів, надісланих на Форум і опублікованих на сайті Освіта.ua складає майже 10 тисяч. Усі матеріали доступні відвідувачам сайту у вільному доступі.

Найкращі розробки, що були надіслані на Форум протягом його існування, а це близько 700 матеріалів, уже опубліковані у всеукраїнському педагогічному журналі «Відкритий урок: розробки, технології, досвід», що випускається Видавництвом «Плеяди» з 2000 року.

Кількість матеріалів, що надсилаються вчителями на Форум, стримко збільшується. «Щомісячно на адресу редакції журналу «Відкритий урок» і педагогічного форуму «Урок» на сайті Освіта.ua надходить до 500 матеріалів від авторів. Їх тематика, форма подачі, обсяг і рівень висвітлення проблем – доволі різноманітні, але кожна робота цікава, своєрідна, з власним баченням і особистою оцінкою», ‑ зазначає головний редактор журналу «Відкритий урок» Олег Іванов.

Форум «Урок» за умовами не є конкурсом. Автор має право на оприлюднення будь-якого свого практичного надбання та популяризацію власної педагогічної діяльності. «Розмістивши свої матеріали на сайті, кожний автор ділиться власним досвідом і стає переможцем – над собою, обставинами, стереотипами», ‑ наголошує Олег Іванов.

Усі вчительські матеріали, надіслані на Форум, ретельно опрацьовуються в редакції журналу та сайту. «Вивчаючи напрацювання вчителів, ми подаємо анотацію на кожен матеріал, що згодом публікуються в журналі, та створюємо, так званий, «редакційний портфель», до якого потрапляють найбільш актуальні роботи ‑ оригінальні за тематикою, авторською розробкою, неординарністю підходів, рівнем відпрацювання тощо. Саме ці матеріали – «кандидати на друк» – і відзначаються на сайті позначкою «Вибір редакції», ‑ роз’яснює Олег Іванов.

Усі роботи, надіслані авторами для участі у Форумі, розподіляються до відповідних розділів за навчальними предметами чи за тематикою матеріалу та розміщуються у відповідному розділі сайту Освіта.ua – Форум "УРОК".

Окрім цього, усі учасники Форуму можуть отримати на свою поштову адресу сертифікат про публікацію матеріалу в журналі «Відкритий урок: розробки, технології, досвід».

Журнал «Відкритий урок» запрошує всіх освітян до участі в найбільшому українському форумі педагогічних ідей «УРОК». Для більш детальної інформації дивіться умови участі у форумі.

Детальніше  на http://osvita.ua/publishing/urok/33372/



Переглядів: 635 | Дата: 04.10.2013
Вітання з Днем працівника освіти

Переглядів: 552 | Дата: 04.10.2013

Як відомо, гарний настрій продовжує наше життя, а спорт є невід’ємною частиною здоров’я. «Бути здоровим – модно, престижно, корисно!» - саме під таким гаслом пройшло цьогорічне традиційне Свято школи і спорту в ЗОШ № 10. В останній день вересня школа вкотре об’єднала учнів, вчителів, батьків у єдину дружню родину. В цей день жоден учень не залишився осторонь конкурсів, змагань, розваг, масових заходів. Так, під запальну музику активісти 6-7-х класів провели для учнів початкової ланки флеш-моб «Активні, здорові, щасливі», а шкільна дітвора радісно витанцьовувала та підтримувала їх. Звідусіль лунали вигуки вболівальників, які із захопленням підтримували свої команди у змаганнях з  футболу, піонерболу та баскетболу. Учні молодших класів брали участь також у «Веселих стартах», а старшокласники змагались на швидкість у легкоатлетичному забізі. Окрім того, кожен бажаючий мав можливість здобути першість з шахів чи настільного тенісу.

Виставка-конкурс стіннівок учнів середніх класів переконала, що молодь нашої школи проти шкідливих звичок і підтримує здоров’я та спорт. У конкурсах малюнку на асфальті брали участь учні 1-8 класів. Малюки малювали на тему: «Моя шкільна родина», а учні 5-8 класів – «Будь здоровим і активним!»

Чудове враження справила й виставка робіт учнівської та вчительської творчості «Барви Полісся», де кожен бажаючий презентував свої таланти: вироби з природного матеріалу, вишивки, настінні панно, іграшки, виготовлені власними руками, вироби з бісеру тощо. Впродовж свята діяв також флеш-моб «Школа об’єднує. Разом ми  сила!», усі учасники якого малювали свої долоньки на величезному банері. І, як підсумок, долоньки майже усіх учнів та вчителів школи довели: ми – одна велика шкільна  родина, яку не здолати.

На урочистому закритті свята всі активні учасники були нагороджені грамотами та подяками. І не було переможених, адже кожен залишився щасливим і отримав позитив на весь навчальний рік.

Тичина Валерія,

учениця 9-А класу ЗОШ №10