Головна » 2018 » Апрель » 25 » Майстер-клас для педагогів дошкільних навчальних закладів
08:15
Майстер-клас для педагогів дошкільних навчальних закладів

23 квітня 2018р. на базі центру розвитку дитини №17 відбувся майстер-клас для педагогів дошкільних навчальних закладів на тему «Народні ремесла та декоративно-прикладне мистецтво у творчій діяльності дітей», метою якого було активізувати та розширити знання педагогів про різновиди народних ремесел і декоративно-ужиткового мистецтва, стимулювати творчу активність педагогів, викликати бажання використовувати набуті знання, вміння та навички в освітній роботі.

Перед присутніми виступила вихователь-методист ЦРД №17 Ломакіна Т.М., яка зазначила, що головна мета дошкільної освіти на сучасному етапі – створення сприятливих умов для становлення і творчої самореалізації дитини, формування її життєвої компетенції. Саме декоративно-ужиткове мистецтво є джерелом творчої діяльності, воно зрозуміле і доступне дітям дошкільного віку, сприяє естетичному та моральному вихованню дошкільників.

Вихователь-методист Рашко Н.М. проаналізувала зміст Базового компонента дошкільної освіти, програм «Дитина», «Світ дитинства», «Радість творчості» щодо формування творчої особистості дитини, розвиток її духовної культури.

Педагоги переглянули презентацію «Народні ремесла»; познайомилися з досвідом роботи вихователів ЦРД №17: улаштування міні-музею «Писанка» (вихователь Ткач К.Г.), робота гуртка вишивки «Чарівна голочка» (вихователь Заєць Н.В.), ознайомлення дошкільників з ткацтвом і килимарством (вихователь Сохора Н.М.), виготовлення ляльок-оберегів (практичний психолог Зелінська М.С.).

У практичній частині заходу педагоги вправлялися у виготовленні килимків, ляльок-дзвоників, вишиванні стрічками.

Підсумком майстер-класу стало оформлення «Великоднього дерева» з побажаннями від усіх присутніх.

«Творче натхнення – людська потреба, в якій особистість знаходить щастя. Переживаючи духовне задоволення від того, що вона творить, людина по справжньому відчуває, що вона живе» (В.Сухомлинський).  

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 354 | Додав: Admin | Теги: ДНЗ, Майстер-клас | Рейтинг: 0.0/0