Головна » 2018 » Март » 22 » Методичне об’єднання вихователів груп раннього віку
17:18
Методичне об’єднання вихователів груп раннього віку

21 березня 2018р. на базі ДНЗ №6 відбулося чергове засідання методичного об’єднання вихователів груп раннього віку, на якому педагоги дошкільних закладів міста розглянули питання сенсорного виховання дітей. 

Перед присутніми виступила керівник методичного об’єднання, вихователь-методист ДНЗ №13, Горблюк М.М., яка розповіла про Монтессорі-підхід до організації предметно-маніпулятивної діяльності малюків, наголосивши на важливості створення відповідного розвивального середовища.

Досвідом роботи з розвитку дрібної моторки рук за допомогою гри поділилася вихователь ДНЗ №8 Щебенюк Т.М., особливу увагу звернувши на  її значення для інтелектуального розвитку та подальшої підготовки дитини до школи. До виступу колеги приєдналась вихователь ДНЗ №20 Пікуль О.Г., яка розповіла про використання ігор для розвитку дрібної моторики рук своїх малюків.

Учасники засідання переглянули заняття з сенсорного розвитку для дітей раннього віку, яке підготувала та провела вихователь ДНЗ №6 Цимбалюк С.П.

Другу частину заходу було проведено у вигляді семінару-практикуму, в ході якого вихователь-методист ДНЗ №6 Доманчук А.А. провела  з педагогами розминку «Хто знає, той відповідає» на закріплення теоретичних знань з сенсорного виховання. Присутні виконали вправи «Цікаві заморочки», «Дидактичні ігри».

Вихователі ДНЗ №1,5,6,10,11,13,20,21, ЦРД №4,17 представили свої дидактичні ігри, посібники з сенсорного виховання.

Для розвантаження учасників заходу практичний психолог Ходаківська Л.В. провела вправи «Запитання – відповіді» та «Нісенітниці».

Підсумовуючи захід, вихователі відмітили, що сенсорний розвиток є базою для інтелектуального розвитку дитини, готує малюка до взаємодії з реальним світом, формує сенсорні еталони, розвиває психічні процеси тощо.

Педагогами ДНЗ №6 підготовлено для присутніх виставку дидактичних посібників, ігор з сенсорного виховання дітей раннього віку, з якими мали змогу ознайомитися на початку та в кінці заходу.

 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 362 | Додав: Admin | Теги: ДНЗ, МО | Рейтинг: 5.0/1