Головна » Архив новостей
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 52 53 »

"Тиждень дитячої книги"

Переглядів: 543 | Дата: 02.04.2014

В розділ "Віртуальні кабінети" додано категорію "Шкільні бібліотеки", яка буде поступово наповнюватися матеріалами.

На даний момент доступний документ міського ліцею.


Переглядів: 863 | Дата: 31.03.2014

Переможці ІІІ етапу предметних олімпіад.

... Читать дальше »
Переглядів: 828 | Дата: 31.03.2014

Доки діти відпочивали на канікулах, вчителі ділились один з одним педагогічним досвідом. ... Читать дальше »

Переглядів: 500 | Дата: 31.03.2014

28 березня на базі навчально – виховного комплексу №12 відбулася чергова спартакіада працівників освіти. Змагання проводилися з трьох видів спорту: волейбол, настільний теніс, армрестлінг. Змагання проходили з метою пропаганди здорового способу життя, популяризації фізичної культури і спорту серед педагогічних працівників міста, виявлення команд – переможців для участі в обласних змаганнях.

Призерами стали:

Загальноосвітня школа №8 - І місце;

Загальноосвітня школа №5 - ІІ місце;

Загальноосвітня школа №3 - ІІІ місце;

Переможці нагороджені дипломами та грошовими преміями. 


Переглядів: 530 | Дата: 20.03.2014

14 березня 2014 року з метою виховання екологічної культури учнів, дбайливого ставлення до природи і навколишнього середовища, пропаганди та розвитку дитячого екологічного руху, духовного розвитку школярів через відродження та збереження народних звичаїв, обрядів і традицій пов'язаних з навколишнім середовищем на базі ЗОШ №1 проведено конкурс  учнівських колективів екологічної просвіти  «Земля-наш спільний дім». В заході взяли участь всі загальноосвітні навчально-виховні заклади міста та Коростенська міськСЮН. В цьому році конкурс був  присвячений збереженню та охороні рідкісних і зникаючих видів первоцвітів та ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги.

Команда Коростенського міського ліцею, яка отримала І місце буде представляти наше місто на одноіменному обласному етапі конкурсу. Почесне ІІ місце посіли команди ЗОШ №7 та ЗОШ №2 . Почесне ІІІ місце – команди Коростенської міської гімназії та ЗОШ №1. IV місце  поділили команди ЗОШ №9 та ЗОШ №3.


Переглядів: 792 | Дата: 18.03.2014
Одна хвилина - це дуже невеликий відрізок часу , якого навряд чи вистачить , щоб зробити що-небудь значне.
Як відомо день складається з 1440 хвилин , а рік складається з 525 600 хвилин. І якщо додасте все людство , виявиться , що багато всього відбувається за одну непримітну хвилину , і вона дивним чином сповнена життя .
Ось декілька цікавих фактів про те , що відбувається у світі за одну хвилину або 60 секунд.

Факти про людину
258 дітей народжується у всьому світі
72 удари серця в хвилину відбувається
113 дітей народжуються у бідності
15 дітей народжуються із вродженими дефектами
107 людей помирає , 2 з них в автокатастрофі
300 мільйонів клітин нашого тіла вмирає
10 мільйонів сигарет викурюється , 7 людей помирає від куріння
15 000 доларів заробляє Білл Гейтс - найбагатша людина на планеті
116 людей одружуються
144 людини переїжджають в новий будинок
9 нових випадків ВІЛ / СНІД реєструється
34 людям діагностують рак

Факти в світі
360 раз вдаряє блискавка
5 землетрусів відбувається в усьому світі
2468177 кілограм сміття створюється
6206232 кілограм вуглекислого газу випускається в атмосферу , як побічний продукт горіння викопного палива
58 літаків злітають по всьому світу

Інтернет статистика
2 000 000 пошукових запитів в Google
72 години відео публікується на YouTube
571 новий сайт з'являється в мережі
204000000 повідомлень електронною поштою відправляється
278000 твітів публікується в Twitter
1400000 хвилин проводиться в розмовах з родичами і друзями по Skype
243000 фотографій публікуються на соціальній мережі Facebook
Джерело: Onlineeducation

Переглядів: 629 | Дата: 18.03.2014

У рамках «Тижня шани школи та дитячої творчості», нещодавно ЗОШ №10 перетворилася на справжній оазис гарного настрою. Адже різноманітні заходи захопили у вир шкільного життя кожного. Саме в цей час уся шкільна родина спостерігала за традиційним конкурсом "Таланти твої, десята!". Учні дарували рідній школі пісні, вірші, запальні танці та інструментальні композиції, а також вражали усіх присутніх сценічною майстерністю.

Конкурс відбувався у два етапи. Спочатку свої таланти демонстрували учні початкової школи, а потім - старшокласники. Конкурсанти змагались у чотирьох номінаціях: "Вокальне мистецтво", "Хореографічне мистецтво", "Музична майстерність" та"Сценічна майстерність". Підтримати юних артистів прийшли їхні однокласники, вчителі, батьки і навіть бабусі з дідусями. Тож діти у піднесеному настрої демонстрували своє творче уміння.

Наприкінці свята усі учасники отримали почесні грамоти та подяки. Але найкращим подарунком для конкурсантів стали захоплена підтримка глядачів та їх бурхливі оплески.

У вестибюлі школи були представлені презентації учнівських колективів  «Знайомтеся, наш клас». Творчі роботи учнів дали зрозуміти: кожен клас – це окрема міцна, дружня родина, де один за всіх, і всі – за одного.

Виставка авторських творчих  робіт «Світ моїх мистецьких захоплень» відкрила нові таланти, нові творчі імена школи.  Усі учні, вчителі та гості школи (яких у цей святковий тиждень було багато) милувалися портретами Хомутовської Марини, учениці  11-А класу, натюрмортами та вишитими іконами Балаби Катерини, учениці 8-Б класу, живописом Конончук Наталії,учениці 9-Б класу та іншими творчими роботами учнів школи.

З нетерпінням чекала учнівська молодь товариську зустріч з волейболу та настільного тенісу між збірними командами учнів та вчителів школи. З невеликою перевагою в рахунку перемогу здобула волейбольна команда учнів. У настільному тенісі кращими стали учень 7-А класу Рафальський Владислав та учитель фізкультури Ісмаїлов Олег Аласович.

Багато перемог, нових відкриттів та гарного настрою подарував нам «Тиждень шани школи та дитячої творчості». Тож з нетерпінням чекатимемо наступного року, щоб на шкільному небосхилі засяяли нові зірочки і щоб ще раз переконатися: «Разом – ми сила!».

Переглядів: 602 | Дата: 11.03.2014

6 березня 2014 року  з метою активізації роботи учнівської молоді щодо вирішення екологічних і природоохоронних проблем, залучення її до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи на Коростенській міськСЮН проведено міський  етап  юнацького  фестивалю «В об'єктиві натураліста», тема фестивалю «Охорона і збереження первоцвітів».  В заході взяли участь Коростенський міський ліцей, ЗОШ № 10, ЗОШ № 8 та Коростенська міська станція юних натуралістів. Кращими визнано роботи, які представлені на обласний етап  конкурсу:

  • Красицької Діани, 9 років, вихованки Коростенської міської станції юних натуралістів, в номінації «Краща фоторобота», (педагогічний керівник Забродська Катерина Миколаївна);
  • Карпунця Артура, 11 кл., ЗОШ №10 в номінації «Кращий слайд-фільм» (педагогічний керівник Башинська Олена Миколаївна);
  • Мартинюка Олексія, 11 кл., Коростенський міський ліцей, в номінації «Кращий відеофільм», (педагогічний керівник Камінська Ольга Василівна);
  • Мартинюка Олексія, 11 кл., Коростенський міський ліцей, в номінації «Кращий відеоролик», (педагогічний керівник Камінська Ольга Василівна);
  • Волківської Надії, 10 кл., Коростенський міський ліцей, в номінації «Кращий слайд-фільм», (педагогічний керівник Камінська Ольга Василівна).

Переглядів: 513 | Дата: 07.03.2014

Переглядів: 925 | Дата: 05.03.2014

4 березня 2014 року з метою залучення підростаючого покоління до вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища, стихійних сміттєзвалищ у населених пунктах та навколо них; формування екологічного мислення і бережливого ставлення до природи; розвитку екологічної культури молоді на основі залучення в практичну діяльність з поліпшення місцевого природного середовища на базі Коростенської міськСЮН проведено міський етап конкурсу для школярів «ЕКООб'єктив». На конкурс були представлені фотороботи та екологічні проекти на тему: «Вплив сміттєвих звалищ на навколишнє середовище та способи боротьби з ними».В міському етапі конкурсу визнано кращі роботи в номінації «Фотозвинувачення», які представлені на обласний етап  конкурсу:

  • Обіхода Іллі, вихованця  Коростенської міської станції юних натуралістів, (педагогічний керівник Забродська Катерина Миколаївна);
  • Олексійчук Вікторії, 10 кл. Коростенського міського ліцею (педагогічний керівник Камінська Ольга Василівна);
  • Вождай Анни, 9 кл.,ЗОШ №10 (педагогічний керівник Тетерук Наталія Валеріївна)
  • Шуляренко Світлани, 11 кл. ЗОШ № 5 (педагогічний керівник Савицька Ірина Володимирівна)

Переглядів: 488 | Дата: 20.02.2014
За даними Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти станом на 19.02.2014 по м.Коростень зареєстровано 281 учасник.
Кількість тестувань за предметами:

м.Коростень: всього учасників - 281

Кількість тестувань за предметами: 
українська мова і література - 277
історія України - 184
математика - 167
всесвітня історія - 10
фізика - 62
хімія - 54
біологія - 128
географія - 73
англійська мова - 79
французька мова - 1
іспанська мова - 0
німецька мова - 0
російська мова - 1
світова література - 10
Переглядів: 504 | Дата: 12.02.2014

Міністерство освіти і науки України (МОН) наголошує на неприпустимості перевантаження учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів та шкіл-дитячих садків надмірним обсягом домашніх завдань.

Відповідний лист «Про недопущення перевантаження учнів початкових класів надмірним обсягом домашніх завдань» № 1/9-72 від 28.01.2014 підписано у відомстві. Зокрема, у документі вказується, що обсяг домашніх завдань визначено у Державних санітарних правилах і нормах влаштування, утримання ЗНЗ та організації навчально-виховного процесу.

«У 1-му класі домашні завдання не задаються. У 2-4 класах обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб витрати часу на їх виконання не перевищували: у 2-му класі — 45 хвилин; у 3-му класі — 1 години 10 хвилин; 4-му класі — 1 години 30 хвилин», — йдеться у листі МОН.

Учителі мають враховувати зайнятість учнів з інших предметів і планувати роботу такого об’єму та змісту, щоб діти не відчували перевантаження. Сумарний підрахунок усіх домашніх завдань повинен здійснювати класний керівник.

У міністерстві наголошують на тому, що не можна перевантажувати учнів завданнями з додаткових посібників та зошитів із друкованою основою. Усі завдання мають відповідати рівню знань учнів, щоб діти могли виконати їх самостійно.

«Не можна пропонувати завдання на невідпрацьований матеріал, який не пояснювався на уроці, оскільки в такому випадку вся складність засвоєння навчального матеріалу переноситься з уроку на домашню роботу. Недопустимим є домашнє завдання з написання рефератів», — уточнюють у міністерстві.

Контроль та відповідальність за перевантаження учнів домашніми завданнями покладається на керівників навчальних закладів.



Переглядів: 471 | Дата: 12.02.2014

З огляду на звернення освітян до органів управління освітою, а також на численнізапитання наших читачів на форумі порталу «Педрада» щодо атестації керівників навчальних закладів, пропонуємоознайомитися з роз’ясненням, яке надало Міністерство освіти і науки України (МОН).

У листі МОН «Щодо атестації керівників ЗНЗ та ПНЗ» від 13.12.2013 № 2/5-13-3018 зауважено, що на посаду керівника загальноосвітнього  та позашкільного навчального закладу може претендувати особа, яка успішно пройшла атестацію керівних кадрів освіти.    

У Типовому положенні про атестацію педагогічних працівників визначено порядок проведення атестації.

Керівник органу управління освітою у вільній формі здійснює подання про атестацію працівника. Воно має містити мотивовану всебічну та об'єктивну оцінку професійних, ділових якостей претендента на посаду керівника навчального закладу та результати його професійної діяльності.

У разі позитивного рішення комісії керівник закладу або органу управління освітою видає наказ про присвоєння кваліфікаційної категорії протягом п'яти днів після проведеного засідання.

«Пунктом 3.15 Типового положення визначено, що на кожного педагогічного працівника, який атестується, оформлюється атестаційний лист у двох примірниках, один з яких зберігається в особовій справі педагогічного працівника, а другий не пізніше трьох днів після атестації видається йому під підпис», — йдеться у роз’ясненні.

У разі переведення працівника на іншу посаду відповідні органи управління освітою проводять позачергову атестацію.


Матеріал взято з http://pedrada.com.ua/news/gruppy/zakonodavstvo/atestatsiyi_kerivnikiv_zakladiv/


Переглядів: 514 | Дата: 07.02.2014
    05 лютого закінчилися змагання з волейболу серед юнаків Спартакіади школярів міста Коростеня 2013-2014 навчального року, які проходили з 27 січня у спортивному залі Коростенської ДЮСШ.
За результатами змагань п
еремогу одержала команда міської гімназії.
ІІ місце здобули спортсмени ЗОШ № 10.
А на ІІІ місці опинилися волейболісти ЗОШ № 8.
Наступним видом у програмі Спартакіади мають стати змагання з шахів.