Головна » 2014 » Февраль » 12 » Учнів початкових класів не можна перевантажувати — МОН
11:54
Учнів початкових класів не можна перевантажувати — МОН

Міністерство освіти і науки України (МОН) наголошує на неприпустимості перевантаження учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів та шкіл-дитячих садків надмірним обсягом домашніх завдань.

Відповідний лист «Про недопущення перевантаження учнів початкових класів надмірним обсягом домашніх завдань» № 1/9-72 від 28.01.2014 підписано у відомстві. Зокрема, у документі вказується, що обсяг домашніх завдань визначено у Державних санітарних правилах і нормах влаштування, утримання ЗНЗ та організації навчально-виховного процесу.

«У 1-му класі домашні завдання не задаються. У 2-4 класах обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб витрати часу на їх виконання не перевищували: у 2-му класі — 45 хвилин; у 3-му класі — 1 години 10 хвилин; 4-му класі — 1 години 30 хвилин», — йдеться у листі МОН.

Учителі мають враховувати зайнятість учнів з інших предметів і планувати роботу такого об’єму та змісту, щоб діти не відчували перевантаження. Сумарний підрахунок усіх домашніх завдань повинен здійснювати класний керівник.

У міністерстві наголошують на тому, що не можна перевантажувати учнів завданнями з додаткових посібників та зошитів із друкованою основою. Усі завдання мають відповідати рівню знань учнів, щоб діти могли виконати їх самостійно.

«Не можна пропонувати завдання на невідпрацьований матеріал, який не пояснювався на уроці, оскільки в такому випадку вся складність засвоєння навчального матеріалу переноситься з уроку на домашню роботу. Недопустимим є домашнє завдання з написання рефератів», — уточнюють у міністерстві.

Контроль та відповідальність за перевантаження учнів домашніми завданнями покладається на керівників навчальних закладів.


  Вас може зацікавити...  
Переглядів: 507 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0