Головна » 2018 » Октябрь » 31 » Засідання Клубу молодого вихователя
15:27
Засідання Клубу молодого вихователя

30 жовтня 2018 року на базі дошкільного навчального закладу №21 відбулося засідання Клубу молодого вихователя з проблеми: «Професійно значущі якості особистості педагога дошкільного закладу».  Під час семінару – практикуму з елементами тренінгу керівник клубу Павловська Л.І. вчила учасників спрогнозувати результати удосконалення власних професійно значущих якостей, їх вплив на покращення якості освітнього процесу в цілому; усвідомити значення власного професійного іміджу.

Практичний психолог Кирилюк М.С. висвітлила такі важливі питання, як сучасні психолого-педагогічні підходи до професійної діяльності вихователів, фактори, що впливають на професійний розвиток педагога, етапи професійного становлення, функції діяльності, етика та професійний імідж вихователя.

Учасники засідання заповнили діагностичну картку «Професіограма вихователя» з метою навчитися виділяти професійно значущі якості і характеристики особистості педагога.

Молоді колеги із задоволенням виконували запропоновані практичним психологом вправи: «Мій автопортрет» за методикою Макса Люшера; «Займи позицію» за методикою польських психологів; «Мотивація до успіху» за методикою, розробленою Т.Елерсом. А за допомогою вправи «Зовнішність педагога» та гри «Одягни вихователя» вихователі мали можливість закріпити отримані знання про відповідність одягу педагога як еталона, зразка для наслідування дітьми.

В кінці заходу всі учасники заповнили міні-анкети щодо ефективності і корисності їх участі в засіданні Клубу молодого вихователя та отримали пам’ятку «Якості особистості педагога».

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 338 | Додав: Admin | Теги: Дошкілля, МО | Рейтинг: 0.0/0