Головна » 2018 » Май » 17 » Семінар-практикум «Роль природи у формуванні особистості дитини»
09:06
Семінар-практикум «Роль природи у формуванні особистості дитини»

15 травня 2018 року на базі центру розвитку дитини №18 відбувся семінар-практикум для вихователів старших груп дошкільних навчальних закладів на тему «Роль природи у формуванні особистості дитини». 

Учасники заходу переглянули відкрите заняття з вихованцями старшої групи, яке підготувала та провела вихователь Єгорова Ю.Г., під час якого діти показали високий рівень сформованої природничої компетентності за освітньою лінією «Дитина в природному довкіллі». В ході заняття педагогом використано сучасні інноваційні технології, ефективні методи та прийоми, що сприяли високій пізнавальній активності дітей.

Перед присутніми виступила вихователь-методист ЦРД №18 Миронова А.П., яка зазначила, що природа є невід’ємною складовою виховання дитини та її всебічного розвитку. Виховуючи у дітей любов до природи, до рідної землі, кожен вихователь формує початки екологічної й моральної свідомості, духовності, гуманності. Головною умовою ефективності виховання дітей у природі є забезпечення всіх необхідних умов та комплексний підхід до розв’язання даної проблеми. Вся система роботи направлена на формування цілісного ставлення дитини до природного довкілля.

Досвідом роботи з даної проблеми з учасниками семінару поділилися педагоги ЦРД №18. Керівник гуртка Яненко Т.В. розповіла про роль природи у пошуково-дослідницькій діяльності, досліди у роботі з дітьми. Вихователь Єгорова Ю.Г. поділилася досвідом використання комп’ютерних ігор у розширенні уявлень дітей про природу. Вихователь Артеменко М.І. розповіла про використання спадщини В.Сухомлинського під час ознайомлення дошкільників з природою. Вихователь Петренко Н.А. презентувала добірку сучасних дидактичних ігор природничої тематики для роботи з дітьми.

У практичній частині заходу проведено мозковий штурм «Методична дошка», в ході якого педагоги працювали в групах, визначаючи складові розвивального природного середовища, форми роботи з дітьми для реалізації освітньої лінії «Дитина в природному довкіллі» та методи у формуванні природничої компетентності дошкільнят.

Підсумком заходу стало проведення вправи «Крок-раз!», під час якої вихователі висловили свої враження та думки, поділилися позитивними емоціями.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 392 | Додав: Admin | Теги: семінар, ДНЗ | Рейтинг: 0.0/0