Головна » 2018 » Январь » 29 » Семінар-практикум для завідуючих дошкільних навчальних закладів міста
16:59
Семінар-практикум для завідуючих дошкільних навчальних закладів міста

Одне з актуальних питань, що стосується споконвічних проблем людства, – виховання дітей. Сьогодні проблему виховання обговорюють батьки, педагоги, психологи, соціологи. Не залишились осторонь і керівники дошкільних закладів міста. 26 січня 2018 року в дошкільному навчальному закладі №9 відбувся семінар-практикум для завідуючих ДНЗ на тему «Сучасні форми та методи роботи з сім’єю в дошкільному закладі».

Досвідом співпраці колективу закладу з родинами вихованців поділилася завідуюча ДНЗ №9 Кулачок Г.М., яка зазначила, що  співробітництво не обмежується якісним виконанням їхнього соціального замовлення щодо нагляду, виховання та навчання дітей, яких сьогодні хочуть бачити «конкурентоспроможними» та максимально підготовленими до навчання в школі. Практика роботи щодо встановлення та підтримки педагогічної взаємодії «діти-батьки-педагоги» засвідчила, що її необхідно вибудувати на принципах взаємоповаги, довіри, відповідальності та рівноправному партнерстві. Керівник закладу розкрила, які форми та методи використовує педагогічний колектив у роботі з родинами, серед яких чільне місце займають як традиційні, так і сучасні, нетрадиційні.

Присутні переглянули фрагменти однієї з сучасних форм роботи з батьками – ток-шоу, метою якого було обговорення актуальної проблеми у форматі запитань-відповідей.

Підводячи підсумки учасники семінару зазначили, що інноваційні форми роботи зацікавлюють батьків своєю оригінальністю та новизною, сприяють згуртуванню педагогічного та батьківського колективів, допомагають подолати бар’єри у спілкуванні. У процесі цікавої спільної діяльності у батьків і педагогів народжуються свіжі думки та нові ідеї.   

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 418 | Додав: Admin | Теги: семінар, ДНЗ№9 | Рейтинг: 4.5/2