Головна » 2019 » Октябрь » 16 » Семінар-практикум для завідуючих і вихователів-методистів закладів дошкільної освіти
18:45
Семінар-практикум для завідуючих і вихователів-методистів закладів дошкільної освіти

15 жовтня 2019 року на базі центру розвитку дитини №17 відбувся семінар-практикум для завідуючих і вихователів-методистів закладів дошкільної освіти за темою «Дошкільнятам з особливими потребами – рівний доступ до якісної дошкільної освіти».  

Головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О. ознайомила присутніх з нормативно-правовим забезпеченням організації інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами та розповіла про порядок організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти.

Перед учасниками заходу висвітлено ряд актуальних питань, які виникають під час організації інклюзивного навчання. Зокрема, про організацію роботи команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами розповіла вихователь-методист ЦРД №17 Ломакіна Т.М. Як розробляти індивідуальну програму розвитку дитини, ознайомила присутніх практичний психолог ДНЗ №2 Капитула С.А. Досвідом роботи з ведення документації фахівцями, які залучені до інклюзивної освіти, поділилася вихователь-методист ДНЗ №21 Павловська Л.І. Про основні функції педагогічних працівників, які працюють в умовах інклюзивного навчання, розповіла вихователь-методист ДНЗ №11 Вигівська О.В. Методист методичного кабінету відділу освіти Томах Ю.С. та практичний психолог ЦРД №17 Зелінська М.С. підготували презентацію зі створення інклюзивного освітнього середовища в закладі дошкільної освіти.

Захід пройшов за участю представників Коростенського інклюзивно-ресурсного центру. Директор ІРЦ Василенко Т.О. розповіла педагогам про проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей дошкільного віку, формування висновку та про взаємодію фахівців установи з командою психолого-педагогічного супроводу щодо організації освітнього процесу.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 286 | Додав: Admin | Теги: ЦРД№17, семінар | Рейтинг: 0.0/0