Головна » 2018 » Декабрь » 14 » Педагогічна майстерня вчителів образотворчого мистецтва
11:49
Педагогічна майстерня вчителів образотворчого мистецтва

Майстер-клас – особлива форма роботи, заснована на практичних діях показу і демонстрації творчого вирішення певної педагогічної, психологічної, методичної задачі, обмін досвідом вчителів. 

Рацун С.М., методист ММК, організовуючи майстер-класи, насамперед не прагне просто передати знання. Вона намагається задіяти учасників у процес, зробити їх активними, розбудити в них те, що приховано навіть для них самих, зрозуміти й усунути те, що  заважає в саморозвитку.

12 грудня 2018 року на базі  НВК№12 відбулося засідання педагогічної майстерні для вчителів образотворчого мистецтва на тему «Формування потреби у спілкуванні з мистецтвом як основи естетичного виховання і художнього сприйняття дійсності».

Учасники засідання подорожували по Країні гончарства разом  з координатором Микитчуком Кирилом Володимировичем,  який провів майстер-клас  з виготовлення глиняної іграшки,  де було розкрито питання про духовне та психоемоційне підґрунтя народної творчості.

В сучасних умовах соціально-економічних трансформацій в українському суспільстві вважаємо надзвичайно важливим привертати дітей до традицій українського народу через цікаві й доступні їхньому віку форми мистецького навчання й виховання у школі - виготовлення іграшок із глини, що сприяє відродженню традицій народного декоративного мистецтва, розвиває їхню художню творчість.

Важливим фактором є й арт-терапевтична функція уроків ліплення: глина, за висновками науковців і практиків, має лікувально-оздоровчі властивості, позитивно впливає на фізичний і психічний стан школяра, на формування таких якостей, як концентрація уваги, зосередженість, наполегливість, старанність та ін.

     В рамках роботи  вчителі образотворчого мистецтва  міста мали змогу ділитися своїм педагогічним досвідом та переймати досвід колег.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 308 | Додав: Admin | Теги: образотворче мистецтво, МО, НВК№12 | Рейтинг: 0.0/0