Головна » 2017 » Ноябрь » 17 » Методичне об’єднання вчителів-логопедів, вихователів груп компенсуючого типу
17:30
Методичне об’єднання вчителів-логопедів, вихователів груп компенсуючого типу

14 листопада 2017 року на базі центру розвитку дитини №17 відбулось методичне об’єднання вчителів-логопедів, вихователів груп компенсуючого типу дошкільних навчальних закладів міста з проблеми «Забезпечення ефективності корекційно-розвивальної роботи з дітьми в групах компенсуючого типу». Темою першого засідання стала «Мовленнєва картка – практичний інструмент в логопедичній роботі».

Перед присутніми виступила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О., яка привітала їх з Міжнародним днем логопеда.  Також привітали вчителів-логопедів педагоги ЦРД №17 Якухно О.Л. та Усік Т.М.

Професія логопеда актуальна, важлива та потрібна, особливо сьогодні, коли збільшується кількість дітей з особливими освітніми потребами, яким вкрай потрібна кваліфікована допомога. Основним завданням роботи вчителя-логопеда є формування у дітей правильного, чіткого, помірно голосного виразного мовлення з урахуванням лексичної й граматичної будови відповідно вікової норми шляхом застосування загальноприйнятих спеціальних логопедичних методів та прийомів, спрямованих на корекцію мовленнєвої вади і розвиток активної свідомої комунікативної діяльності.

Керівник методоб’єднання, вихователь-методист ЦРД №4, Давидюк О.В., ознайомила педагогів з планом роботи на навчальний рік.

Питання диференційної діагностики мовленнєвих порушень дітей розкрила перед присутніми вчитель-логопед ЦРД №4 Бреус Е.В.

До майстерні досвіду запросила присутніх вчитель-логопед ЦРД №17 Каленська О.М., яка розповіла про мовленнєву картку як одного з основних документів професійної документації фахівця.

З педагогами проведено тренінг щодо профілактики та корекції порушень мовленнєвого розвитку дітей, в ході якого вони виконували вправи на дихання, розв’язували проблемні ситуації, розгадували ребуси. Присутнім було запропоновано провести у своїх закладах тест для батьків «Чи достатньо уваги Ви приділяєте розвитку мовлення своєї дитини?».

Педагогічний колектив ЦРД №17 підготував для гостей виставку дидактичного матеріалу для роботи з дітьми-логопатами, з яким мали змогу ознайомитись усі бажаючі.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 366 | Додав: Admin | Теги: МО, ЦРД№4 | Рейтинг: 0.0/0