Головна » 2018 » Февраль » 26 » Методоб’єднання вчителів-логопедів та вихователів груп компенсуючого типу
13:14
Методоб’єднання вчителів-логопедів та вихователів груп компенсуючого типу

23.02.2018р. на базі ЦРД №18 відбулося друге засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів та вихователів груп компенсуючого типу на тему «Забезпечення ефективності корекційно-розвивальної роботи з дітьми в групах компенсуючого типу».
Вела засідання керівник методоб'єднання, вихователь-методист ЦРД №4, Давидюк О.В., яка наголосила, що предметно-розвивальне середовище у групах компенсуючого типу набуває особливого значення, бо має забезпечувати виконання не лише навчально-виховних, а й корекційно- розвивальних завдань.
Вчитель-логопед ЦРД №18 Бойко Л.В. ознайомила присутніх з організацією корекційно-розвивального середовища для дітей з порушенням мовлення в умовах дошкільного навчального закладу. Педагоги мали змогу оглянути предметно-розвивальне середовище логопедичної групи, з яким їх ознайомила вихователь ЦРД №18 Ковальчук В.В.
Вихователь ДНЗ №6 Хібеба А.М. поділилася досвідом роботи на тему «Гра та мовленнєвий розвиток», а вихователь ЦРД №4 Вакульчук Т.П. продемонструвала портфоліо своєї групи.
Учасники заходу переглянули цікаве та змістовне комплексне заняття з розвитку мовлення «Чари Зимової Королеви», яке провела вихователь логопедичної групи ЦРД №18 Пашинська Н.В.
На завершення члени МО обмінялися власними ідеями та думками, підвели підсумки, використавши «Метод шести капелюхів мислення» Едварда де Боно.
Керівник МО Давидюк О.В. звернула увагу присутніх на пошук нових підходів до організації предметно-розвивального середовища. Головними критеріями при цьому повинні бути творчість, талант, фантазія та орієнтація на зону найближчого розвитку дітей.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 451 | Додав: Admin | Теги: МО, ЦРД№18 | Рейтинг: 5.0/2