Головна » 2018 » Ноябрь » 29 » Методичний міст «Формування правової культури дошкільників»
20:41
Методичний міст «Формування правової культури дошкільників»

28 листопада 2018 року на базі закладу дошкільної освіти №20 відбувся методичний міст між педагогічними колективами ДНЗ №9 та №20 з проблеми «Формування правової культури дошкільників».  Як зазначила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О., в сучасних умовах розбудови правової держави значно зросла роль правової освіти та правового виховання населення. Правова освіта є складовою частиною системи освіти, яка розпочинається з дошкільної ланки. І одним із завдань закладів дошкільної освіти є формування правової культури та правової свідомості у дітей, основних моральних цінностей, правової обізнаності педагогів і батьків.

Вихователі-методисти ДНЗ №20 Лебединська І.А. та ДНЗ №9 Васянович Т.М. підготували презентації на тему «Правова освіта дошкільнят», в ході яких представили напрямки роботи з педагогами, дітьми, батьками та шляхи реалізації завдань щодо формування правової культури дошкільників.

Вихователь ДНЗ №20 Савчук Н.В. представила відеофрагмент заняття з дітьми з правового виховання «Нова казка про Колобка». Вихователь цього ж закладу Цибулько М.Д. поділилася досвідом роботи «Роль сім’ї у вихованні правової свідомості дитини».

Під час заходу діяла виставка дидактичного матеріалу з правового виховання дітей. Свої посібники представили вихователі ДНЗ №9 Комарницька Л.А. (лепбук за творами Сухомлинського, практичний матеріал), Оксенюк К.П. (різні види театру), Похилюк Л.А. (дидактичні ігри), вихователі ДНЗ №20 Бондарчук Г.П. (книжки-саморобки, герої казок), Костюченко О.В. (лепбук із завданнями з правового виховання).

Цікавими та змістовними були виступи вихованців і педагогів ДНЗ №20 та №9 – танці у виконанні дорослих і дітей, вірші та пісні.

З метою вдосконалення роботи закладів дошкільної освіти з питань правового виховання, спираючись на життєвий і професійний досвід колег з інших закладів, соціальний педагог ДНЗ №20 Ніколайчук О.С. провела анкетування серед присутніх педагогів.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 283 | Додав: Admin | Теги: методичний міст, Дошкілля, ДНЗ№20 | Рейтинг: 0.0/0