Головна » 2018 » Декабрь » 20 » Майстер-клас «Нове життя старим речам»
16:08
Майстер-клас «Нове життя старим речам»

20 грудня 2018 року на базі ДНЗ №9 проведено майстер-клас для вихователів закладів освіти міста на тему «Нове життя старим речам». 

Як зазначила завідуюча даного закладу Кулачок Г.М., проблема твердих побутових відходів на сьогоднішній день є глобальною для всього людства. Завдання закладів дошкільної освіти навчити дітей не тільки бути відповідальними за охорону довкілля, а й навчитися вторинному використанню речей ужитку, вмінню з уже непотрібних предметів виготовляти речі, які стануть прикрасами, іграшками тощо.

Вихователь-методист ДНЗ №9 Васянович Т.М. познайомила присутніх з проектом «Нове життя старим речам», в якому взяли участь усі працівники закладу, залучивши до нього й батьків вихованців. Проект був спрямований на набуття дорослими нових знань у галузі екології у тісному зв’язку з реальною життєвою практикою, формування спеціальних умінь і навичок за допомогою навчального пошуку, а також залучення до активного пізнавального процесу, збору необхідної інформації, розвиток уміння робити висновки, аналізувати свою діяльність.

Присутні мали нагоду побачити результати всієї роботи, переглянувши презентацію всіх етапів проекту, в тому числі й практичної діяльності з дітьми. 

З учасниками заходу проведено практичне заняття по виготовленню дитячих рюкзаків зі старих сорочок.

На завершення господарі закладу ознайомили педагогів з виставкою робіт, на якій було представлено різні техніки виготовлення речей (декупаж, паперова лоза, з ниток, зі шкіри, з дисків, зі скляних і пластикових пляшок, з джинсової тканини тощо).

Підводячи підсумки, присутні зазначили, що даний проект може бути реалізований на заняттях художньо-естетичного спрямування, з екології, під час трудової діяльності та гурткової роботи.   

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 366 | Додав: Admin | Теги: Майстер-клас, ДНЗ№9 | Рейтинг: 0.0/0