Головна » 2018 » Декабрь » 6 » Тренінгові заняття «Соціалізація – основа успішного розвитку особистості дошкільника»
15:47
Тренінгові заняття «Соціалізація – основа успішного розвитку особистості дошкільника»

06 грудня 2018р. у дошкільному навчальному закладі №15 відбулися тренінгові заняття для вихователів дошкільних груп на тему «Соціалізація – основа успішного розвитку дошкільника». 

Перед присутніми виступила завідуюча ДНЗ №15 Цуман Т.П., яка розкрила роль соціалізації в житті дитини взагалі та значення дитячого садка як важливого етапу соціалізації зокрема.

Вихователь-методист ДНЗ №15 Яндюк Н.І. ознайомила колег з правилами тренінгу, надала експрес-інформацію щодо поняття «соціалізація дошкільника», принципів успішної соціалізації дитини та шляхів її реалізації.

З метою підвищення психолого-педагогічної підготовки педагогів з даної проблеми, активізації вміння проектувати власну діяльність та розвитку вміння дискутувати й аргументувати з учасниками заходу проведено ряд вправ: «Розподіли героїв казок до педагогічних позицій», «Якісна похвала», «Склади квітку».

Підводячи підсумки, педагоги визнали, що важливим виховним фактором соціалізації є найближче соціальне оточення, в якому проходить життя і діяльність дитини, тобто середовище – сім’я, дитячий колектив, товариші, дорослі люди, з якими безпосередньо спілкується малюк. Соціалізація - складний і багатогранний процес, який триває все життя людини, а його основи закладаються в дошкільному дитинстві.       

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 303 | Додав: Admin | Теги: ДНЗ№15, тренінг, семінар | Рейтинг: 0.0/0