Головна » 2019 » Апрель » 17 » Про безпеку пам’ятай, цінуй життя в біду не потрапляй!
15:36
Про безпеку пам’ятай, цінуй життя в біду не потрапляй!

У житті нерідко трапляються події, що можуть призвести до загибелі людей. Це аварії, стихійні лиха, пожежі, повені, радіаційне забруднення, терористичний акт, військові конфлікти тощо.Одна з поширених причин виникнення надзвичайних ситуацій та їх негативних наслідків — це недостатня інформованість населення проте, як не допустити лиха та правильно діяти в непередбачуваній  ситуації, яка виникла. З цією метою в закладах освіти постійно проводиться роз’яснювальна та виховна робота серед школярів. Ефективність цієї роботи зростає, якщо в ній беруть участь самі діти. Найбільш поширеною формою залучення учнів для проведення пожежно-профілактичних заходів стало створення  ДЮП(Дружини юних пожежників).

Робота дружин юних пожежних спрямована на те, щоб діти навчилися оберігати від пожеж житлові будинки, школи, об’єкти національного господарства, ліс, урожай. Це значить, що, займаючись в дружині, юні пожежники виконують справу великої державної ваги.

Важливою ланкою в роботі Дружин юних пожежних є агітація серед дітей, підлітків та дорослих: навчати свідомому і грамотному ставленню до власної безпеки, до збереження життя  та здоров’я в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Тому, 16.04.2019 року в районному будинку культури відбувся конкурс агітколективів Дружин юних пожежних. Організатором та спонсором заходу виступили Коростенський міськрайонний відділ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

В конкурсі взяли участь 15 команд, кожна з яких, як найглибше намагалась висвітлити тему заходу: «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя в біду не потрапляй!» та  вразити журі своєю виконавською майстерністю. Але, на жаль, переможцями не могли бути всі, отож журі відзначило найкращих.

І місце вибороли команди: Коростенського навчального виховного комплексу «Школа-гімназія №2 ім. В.Сингаївського» та Сушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;  ІІ – команди: Коростенської міської гімназії №7 та Білківської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «школа Володимира Матвієнка»; ІІІ – команди: Коростенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 та Холосненської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Подібні заходи залучають молодь до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності та привертають особливу увагу школярів до героїчної професії рятувальника,  гуртують довкола себе ініціативних, активних і талановитих  юнаків та дівчат, які будуватимуть нашу державу, дбаючи про її процвітання та добробут. Організатором та спонсором заходу виступили Коростенський міськрайонний відділ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 326 | Додав: Admin | Теги: конкурс, дюп | Рейтинг: 0.0/0