Головна » 2019 » Ноябрь » 30 » Методичний міст між закладами дошкільної освіти
10:44
Методичний міст між закладами дошкільної освіти

28 листопада 2019 р. на базі ЦРД №4 відбувся методичний міст між ДНЗ №19 та ЦРД №4 «Сучасні проблеми формування природничо-екологічної компетентності дошкільників».

До уваги присутніх було презентовано багато цікавих практичних ідей, сучасних, змістовних, методично насичених форм організації освітнього процесу.

Розпочався захід представленням обома колективами візитівки закладів. 

Завідувач ДНЗ №19 Майстренко З.К. акцентувала увагу на проблемі екологічного виховання дошкільників. Вихователі-методисти Романчук Л.Д. та Давидюк О.В. презентували систему методичної роботи на основі екологічного паспорта та кейс-технології як інструменту набуття досвіду практичного розв’язання проблемних ситуацій.

Одним із досить нових напрямів роботи є проєктна діяльність. Вихователь Зубко Л.М. досвід роботи представила у проєкті «Вода, що дарує життя». Дослідницько-пошукова діяльність з дітьми була продемонстрована на практиці вихователем Микитенко М.В. Ковальчук О.П. поділилася з присутніми новим напрямом у сучасній освіті – освіта для  сталого розвитку. Казка «Хіба озеро – звалище» та флешмоб, організовані Апляс Т.А., Марченко Т.О. та вихованцями закладу №19, спонукали присутніх до формування гармонійного співіснування з природою та раціонального використання її природних багатств.

Наступним кроком мосту була озвучена вихователем ЦРД №4 Чепурною О.В. робота з батьками. Вихователь Кравчук О.М. презентувала присутнім метод квестів у роботі з дітьми. Цінність використання екскурсій та прогулянок було висвітлено вихователем Вакульчук Т.П.

До роботи методичного мосту долучились і вихованці театрального та танцювального гуртків ЦРД №4 із показом вистави «Зустріч із Лісовичком», а також інструктор з фізкультури Зубченко Т.Ю. – з практичним заняттям з хатха-йоги.

Завершився методичний міст обговоренням, під час якого присутні висловили свої думки, дали високу оцінку проведеному заходу.

 

 

 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 264 | Додав: Admin | Теги: методичний міст | Рейтинг: 0.0/0