Головна » 2013 » Сентябрь » 25 » Усі керівники шкіл будуть атестовані до 2017 року
10:01
Усі керівники шкіл будуть атестовані до 2017 року
Міністерством освіти і науки України внесено зміни до Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Відповідний наказ набирає чинності 30 вересня 2013 року.

Згідно з наказом МОН регіональним департаментам освіти і науки необхідно забезпечити організацію та проведення до 1 вересня 2017 року атестацію керівників навчальних закладів та їх заступників, призначених на посади до 30 вересня 2013 року.

У роз’ясненнях МОН щодо застосування норм положення про атестацію зазначається, що при плануванні організації атестації керівних кадрів доцільно врахувати дату призначення на посаду керівника (заступника керівника) навчального закладу, строки проведення атестації з предметів, які вони викладають, строки проведення державної атестації навчальних закладів тощо.

Також у МОН звертають увагу керівників місцевих органів управління освітою на те, що призначенню на посади керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів має передувати їх атестація.

До Типового положення також внесено зміни, які стосуються атестації всіх педагогічних працівників. Зокрема, встановлено, що атестація педагогічних працівників, які за основним місцем роботи та в навчальних закладах, де вони працюють за сумісництвом, обіймають однакові посади, здійснюється за основним місцем роботи.

Запроваджено норму, відповідно до якої позачергова атестація педагогічних працівників може проводитися за поданням відповідного органу управління освітою.

Встановлено, що кваліфікаційна категорія та педагогічне звання, присвоєні педагогічному працівнику за результатами атестації, можуть змінюватися лише за рішенням атестаційної комісії.
  Вас може зацікавити...  
Переглядів: 524 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0