Головна » 2015 » Октябрь » 25 » Семінар-практикум «Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників»
20:34
Семінар-практикум «Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників»
23 жовтня 2015 року на базі Центру розвитку дитини №4 відбувся семінар-практикум для резерву на керівні посади в дошкільні навчальні заклади з проблеми «Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільника».
Питання «Розвиток мовленнєвої компетенції дитини дошкільного віку відповідно до Базового компонента дошкільної освіти висвітлила в своєму виступі методист міського методичного кабінету Зарицька А.Й.
Головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О. проінформувала про вимоги до здійснення управлінської діяльності щодо забезпечення виконання завдань з комунікативно-мовленнєвого розвитку дітей в дошкільних закладах.
Досвідом роботи  по застосуванню інноваційних технологій для забезпечення ефективності мовленнєвих занять поділилась вихователь-методист ДНЗ №11 Вигівська О.В, яка запропонувала орієнтовний розподіл занять з мовленнєвого розвитку на місяць та на квартал, провела тренінгові вправи «Мистецтво комунікації як чинник успішного педагога».
З увагою учасники заходу сприйняли  презентацію досвіду вихователя-методиста ЦРД №4 Вакульчук Т.П з використання  методів інтерактивного навчання дошкільників.  Тетяна Петрівна детально розкрила інтерактивні методи роботи з дітьми, які сприяють  формуванню мовленнєвої компетенції.
В рамках семінару пройшов показ заняття з мовленнєвого розвитку через театральну діяльність «Кошенятко заблудилось».
Вчитель-логопед ЦРД №4 Бреус Е.В. провела майстер-клас по розвитку дрібної моторики як засобу формування мовленнєвої компетенції дітей з порушенням мови.
В обговоренні даної проблеми активну участь взяли педагоги  Миронова А.П., ЦРД №18, Налапко М.В., ДНЗ №1, Козяр Г.І., ДНЗ №3, Григоренко В.О. ДНЗ №6 і ін.
З метою визначення рівня поінформованості учасників з проблеми мовленнєвої компетенції дошкільника учасникам семінару було запропоновано виконати вправу «Мовленнєвий кросворд».
В підсумку було відзначено, що мовленнєвий розвиток дошкільника має особливе значення у формуванні особистості, адже мовлення дитини визначає великою мірою її інтелектуальний та загальнокультурний рівень.
Всім учасникам були надані пам’ятки: «Розвиток зв’язного мовлення з використанням дидактичних вправ та прийомів» та рекомендації щодо забезпечення ефективності мовленнєвих занять.
  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 1840 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0