Головна » 2019 » Июнь » 18 » Оздоровлення дітей на базі літніх мовних таборів.
16:26
Оздоровлення дітей на базі літніх мовних таборів.

Літо – це радісна пора, яку кожен школяр чекає з нетерпінням, а кожна мама чи батько – з тривожним запитанням: куди цього року відправити дитину на відпочинок, щоб вона добре відпочила, набралася сил до наступного навчання восени, набула корисних навичок та знань, зміцнила здоров'я.  
З метою гармонійного поєднання цих бажань та інтересів влітку 2019 року у закладах загальної середньої освіти міста Коростеня працювали мовні табори.
В закладах освіти була проведена послідовна робота щодо організації літнього відпочинку і оздоровлення дітей.
Цільовою аудиторією літніх мовних таборів, що функціонували з 03.06. по 14.06.2019 року, стали учні початкової та середньої ланки. Всього оздоровилось 1092 школяра. 
Вихованці мали змогу удосконалювати власний рівень мовленнєвої компетентності з англійської (у всіх закладах освіти міста), німецької (ЗОШ№1, НВК№2, ЗОШ№3, КМК), французької (НВК№2, КМГ), польської (НВК№2, ЗОШ№5) мов. Робота в літніх мовних таборах продемонструвала відмінний від шкільних уроків стиль викладання. 
У таборах були створені умови для цікавого проведення дозвілля в умовах постійного пошуку нових ідей, можливості реалізувати свої бажання, розкрити здібності та таланти. Для роботи з дітьми були залучені вчителі іноземних мов, які підготували цікаві та насичені програми, що органічно поєднували спорт, здоровий спосіб життя, культурологічну, соціальну і екологічну діяльність. Протягом дня в таборі використовувались різноманітні форми дитячого відпочинку: екскурсії, відвідування культурно-мистецьких закладів, спартакіади, ігрові програми, конкурси, музично-розважальні програми, відпочинок на природі тощо.
Неймовірний досвід перебування в літньому мовному таборі отримали учасники літнього мовного табору КМГ ''GoCamp STREAМ", в рамках міжнародного проекту UkraineGoesGlobal. Діти працювали з волонтером Рашадом (RachadAbouSalhabAboultaif ). Неймовірно енергійна молода людина з прекрасним знанням англійської мови та прагненням до змін. Рашад - один з небагатьох волонтерів, який приїхав працювати з дітьми в Чорнобильську зону. На думку Рашада, – волонтерство є благородною справою, яка розбиває кордони і допомагає бачити розмаїття світу. 
З дітьми мовного табору НВК «Школа-гімназія №2 ім. В.Сингаївського» працювала волонтер, громадянка Республіки Сьє́рра-Лео́не, мама майбутнього першокласника, викладач англійської мови приватної школи «Старт»» Айша Каргбо.
Спілкування з волонтерами лише англійською мовою, заняття в ігровій формі, командна робота, створення креативної атмосфери в таборах – все це сприяло розвитку комунікативних навичок дітей та надзвичайно велике бажання вивчати англійську мову.
На цьому літній відпочинок для дітей м. Коростеня не закінчився. 
З 19.06.2019 року на базі Центру позашкільної освіти працюватиме літня школа «Країна позашкілля». На дітей очікують цікаві ігри, квести, конкурси, змагання, майстер-класи, екскурсії, подорожі та багато цікавого.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 312 | Додав: Admin | Теги: відпочинок, літо, мовні табори | Рейтинг: 0.0/0