Головна » 2019 » Июнь » 18 » Тур вихідного дня
16:28
Тур вихідного дня

Здавалося б, сучасну людину важко здивувати. Та творіння рук людських ніколи не зможуть зрівнятися із силою природи. Нам не збагнути її замислів і законів, ми можемо лише захоплюватись її дивами. Пустелі посеред зелених ландшафтів, унікальні системи озер, країни гір та таємничі підземні царства… Усі ці дива знаходяться поруч, у нашій Україні. І ви просто зобов’язані побачити їх на власні очі, якщо хоч колись називали себе мандрівником. А ще для того, щоб знати свою землю, розуміти її унікальність і відчувати її красу. 
Шацький природний парк налічує 24 унікальних озера, що розливаються на території одного з найбільших болотно-озерно-лісових комплексів в Європі – Полісся. Шацькі озера потопають у зелених просторах хвойних лісів. Це єдиний водний комплекс, тож озера, не маючи чітких меж, з’єднуються між собою протоками і каналами. Водойми багаті на рибу, лікувальні грязі, мають чисту, надзвичайно прозору воду і піщані береги. Найглибше із них – Світязь, яке визнане одним із 7 природних чудес України.
Хтось їде у цю місцевість порибалити, інші - за грибами та ягодами, дехто шукає спокою або натхнення на лоні природи. І всі відвідувачі отримують свою часточку цього безцінного скарбу: чисту воду, свіже повітря, смачні дари озер та лісів, а також багато іншого. Можливістю поринути у цілющі води озера Світязь скористалися освітяни нашого міста. База відпочинку «Автомобіліст», яка розташована в гарній лісовий зоні на березі озера «Світязь», гостинно зустріла майже п’ятдесят чоловік. Цілюще повітря, наповнене запахом лісових трав, співом пташок залишили незабутні спогади. Протягом трьох днів усі відпочиваючі досхочу тішилися сонечком, купанням, лікувальною глиною, соковитою чорницею, яка росте за парканом бази відпочинку у великої кількості, скоштували рибу, зловлену в озері, а також приємним спілкуванням за тарілкою смачної ухи.
Мандрівка дала змогу не тільки гарно провести час, але й розширити світогляд та збагатити свої знання. Під час відпочинку побували на екскурсії берегами озер: Світязь, Люцимер, Перемут, Пісочне, Велике чорне. Доторкнулися до світу науки, відвідавши наукову станцію «Уран -3», та в день великого православного Зеленого свята відвідали Петропавлівський чоловічій монастир. Залишилися незабутні спогади не лише на фотографіях, а і в серці кожного з нас.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Профком | Переглядів: 313 | Додав: Admin | Теги: озера, відпочинок, шацьк | Рейтинг: 0.0/0