Головна » 2017 » Июль » 29

Про структуру 2017/2018 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів

Категорія: МОН України | Переглядів: 501 | Дата: 29.07.2017

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-315 від 07 червня 2017 року

Органи управління освітою
обласних та Київської міської
державних адміністрацій

Інститути післядипломної
педагогічної освіти

Загальноосвітні навчальні
заклади

Про структуру 2017/2018
навчального року та навчальні плани
загальноосвітніх навчальних закладів ... Читать дальше »

Категорія: МОН України | Переглядів: 419 | Дата: 29.07.2017

Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич. ... Читать дальше »

Категорія: МОН України | Переглядів: 373 | Дата: 29.07.2017

Міністерство освіти і науки внесе до Верховної Ради законопроект про освіту. У своєму Facebook журналіст Кирило Сазонов зазначає, що в цьому законопроекті добре розбираються профільні фахівці та вчителі, на відміну від широкої громадськості. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 302 | Дата: 29.07.2017

Міністерство освіти і науки запропонувало для громадського обговорення проект Державного стандарту початкової освіти. Документ оприлюднено на сайті відомства.

За інформацією Міносвіти, проектом нового державного стандарту визначено мету та принципи організації освітнього процесу у початковій школі, загальну характеристику змісту навчання, що охоплює перелік освітніх галузей.

Також документ містить державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, співвідношення між освітніми галузями і гранично допустимим навантаженням, що подано в базовому навчальному плані тощо.

Проектом передбачено впровадження нового змісту освіти, який ґрунтується на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.

Автори проекту Державного стандарту початкової освіти зазначають, що формування знань, умінь, ставлень, які є сутністю компетентнісного підходу, має забезпечити у майбутньому здатність особистості успішно навчатися, провадити професійну діяльність, відчувати себе частиною спільноти і брати участь у справах громади.

Водночас для громадського обговорення пропонується проект типових навчальних планів, розроблених на основі зазначеного вище базового навчального плану.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 15 серпня 2017 року за електронними адресами: a_lototska@mon.gov.uadpo@imzo.gov.ua.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОЕКТ ДОКУМЕНТА


Переглядів: 404 | Дата: 29.07.2017

Автор: Пушкар Надія Миронівна

Навчальний заклад: Рава-Руська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№2

Календарно-тематичне планування з інформатики для 6-9 класу за оновленою програмою 2017 року

Планування складено за підручниками Ривкінд Й.Я.та ін, у відповідності до Програми затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804.

Завантажити: Календарно-тематичне планування з інформатики для 6-9 класу за оновленою програмою 2017 року + Сертифікат


Категорія: МОН України | Переглядів: 384 | Дата: 29.07.2017

МОН підготувало та направило в органи управління освіти обласних та Київської міської державної адміністрації, Інститути післядипломної педагогічної освіти і загальноосвітні навчальні заклади лист щодо структури 2017/2018 навчального року та навчальних планів.

Переглянути його можна за цим посиланням.

У листі, зокрема, вказано, у межах якого періоду повинен починатися та закінчуватися навчальний рік, скільки мають тривати канікули. Також йдеться про те, хто приймає рішення про запровадження карантину, визначає дату проведення «Останнього дзвоника» та вручення документів про освіту.

Окремо в документі зазначені рекомендації щодо розроблення робочих навчальних планів: вимоги до оформлення, змісту, розподілу предметів варіативної та інваріативної складових, експериментальних та індивідуальних навчальних планів, можливість долучення до пілотування нових Типових навчальних планів для старшої школи.

 


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 613 | Дата: 29.07.2017

Наказ МОН України від 13.07.2017 № 1021 “Про організаційні питання запровадження Концепції Нової української школи у ЗНЗ І ступеня”

image_pdfimage_print

Завантажити


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 345 | Дата: 29.07.2017

МОН оновило свої рекомендації щодо навчальних планів та організації навчально-реабілітаційного процесу для учнів з особливими освітніми потребами у 2017/2018 навчальному році ... Читать дальше »