Головна » 2018 » Февраль » 11 » Вшанували пам'ять земляка
16:51
Вшанували пам'ять земляка

10.02.2018 року в Кожухівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів вже третій рік поспіль проведено змагання з волейболу на кубок нашого земляка, воїна-інтернаціоналіста, який народився в с. Чолівка Коростенського району (Коростень)  та загинув на війні в Афганістані.

Свято відкрили міський голова Володимир Васильович Москаленко, Народний депутат України Володимир Васильович Арешонков, голова Коростенської районної ради Василь Іванович Клименко та голова Коростенської міської  (районної) спілки ветеранів афганської війни і  воїнів-інтернаціоналістів Олександр Павлович Ситнік, які привітали учасників змагань та нагадали, що війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати…

Під час цієї війни загинули і зникли без вісті 15031 людина із 620 тисяч громадян колишнього Радянського Союзу, які брали участь у цих воєнних діях. Поранення та контузії отримали понад 53 тисячі чоловік.
Майже кожний четвертий(!) солдат (більше 160 тисяч ) був родом з України і це при тому, що Україна була однією із п’ятнадцяти республік.
І серед загиблих також кожна четверта людина родом з нашої держави. Не повернулись на рідну землю 3360 воїнів, із них 3280 загинули, а 80 чоловік пропали безвісті, або опинилися в полоні. Поранено понад 8 тисяч українців. Після цієї трагедії залишилося без синівської підтримки 1980 батьків, 2729 матерів. Вдовами стали 505 молодих жінок, сиротами 711 дітей.

За десять років цього пекла на один день припадала смерть чотирьох молодих людей віком від 18 років…

Убитим і живим не було і нема за що виправдовуватися. Їх нема в чому звинувачувати. Але їх варто пам’ятати. Потрібно пам’ятати цю війну, цю трагедію... Живі завжди в боргу перед мертвими. І наші діти та онуки мають знати своє історичне минуле. Саме тому необхідно проводити подібні заходи заради майбутнього покоління, щоб не повторити помилок минулого.

В наполегливій боротьбі  перемогу здобули:

 І місце - Поліська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів;

ІІ місце  -  Ушомирська гімназія;

ІІІ місце – Коростенський міський колегіум.

Найкращими гравцям  серед команд, що представляли м. Коростень  визнано Мянковського Артема, учня Коростенського міського колегіуму та Василенка Сергія, учня Коростенського міського ліцею.

Кубками, грамотами та солодкими подарунками переможців нагородили голова Житомирської обласної організації спілки воїнів афганської війни Павло Валентинович  Ментов, голова Коростенської міської  (районної) спілки ветеранів афганської війни і воїнів-інтернаціоналістів Олександр Павлович Ситнік та голова Коростенської районної ради Василь Клименко.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Спорт | Переглядів: 391 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0