Головна » 2014 » Январь » 17 » СЛОВО ПРО ВЧИТЕЛЯ…
17:30
СЛОВО ПРО ВЧИТЕЛЯ…

Вирує шкільне життя: дзвінко лунає на  подвір’ї гомін дітвори, поспішають заклопотані педагоги, турботливі батьки дають настанови  на навчальний день малечі.  І лише веселий дзвінок скрізь наводить лад: заполоняє коридори тишею,  а класні кімнати наповнює загадковою атмосферою нового та незвіданого.

            Нестримний плин життя відфільтровує головне від другорядного, виокремлює чинники,  що творять  майбутнє.  І до них по праву належить  невтомна праця та творчість освітян.

            Крокуєш просторими ошатними коридорами навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія» №12…  

 

… «Не розгубіть скарбів душі

І не зречіться маминої мови,

Бо все життя — то не лише обнови:

Є в ньому біль і терни на межі»,  –    чути  з ледь відкритих дверей кабінету української мови та літератури. Це веде свій урок  фахівець високої кваліфікації, майстер педагогіки і просто прекрасна жінка – Камінська Юлія Миколаївна, вчитель-методист, відмінник освіти.  А в класі – дискусія, і кожен школяр захищає свою думку, і десь там, в глибині дитячої душі, народжується істина. А вчитель, мов диригент, одним поглядом, одним жестом, одним словом уміло керує навчально-виховним процесом. І урок цей незвичайний, це – урок життя.

Кожен урок Юлії Миколаївни – це мистецтво, мистецтво творити прекрасне, добре, вічне. Тому в педагогічній лабораторії педагога нестандартні уроки: урок-вистава, урок-поетична свічка, уроки любові, доброти, духовності. І зачаровує вихованців мудре, душею і серцем виплекане слово вчителя, тому що притаманний їй  самобутній стиль та неординарність викладання.   Працюючи над науково-методичною темою «Розвиток творчих здібностей на уроках словесності», педагог розвиває природні обдарування, здібності й нахили дитини, спонукає до написання власних поетичних творів.

Юлія Миколаївна – вчитель вчителів: як ніхто інший, вміє запалити творчий вогник в серцях колег; для друзів – це мудрий порадник; а вдома – найкраща у світі бабуся. За це люблять і поважають її рідні, друзі й колеги.

Кажуть, що доля вчителя – одна з найважчих. І це дійсно так... Адже, щоб стати справжнім педагогом,  необхідно мати велике серце та безмежну любов до дітей. Любов, талант і майстерність  майже чотири десятки років дарує своїм вихованцям прекрасний педагог, поет, людина з великої літери – Камінська Юлія Миколаївна. Це про неї можна сказати словами Л.Костенко:

Я  вибрала  Долю  собі  сама.

 І  що  зі  мною  не  станеться  -

 у  мене  жодних  претензій  нема

 до  Долі  -  моєї  обраниці.

  Вас може зацікавити...  
Переглядів: 877 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0