Головна » 2017 » Февраль » 22 » Семінар-практикум на тему «Патріотичне виховання дошкільників засобами інтегрованої освітньої діяльності»
10:31
Семінар-практикум на тему «Патріотичне виховання дошкільників засобами інтегрованої освітньої діяльності»

21 лютого 2017р. на базі ДНЗ №10 відбувся семінар-практикум для вихователів дошкільних навчальних закладів з проблеми  «Патріотичне виховання дошкільників засобами інтегрованої освітньої діяльності».

До присутніх звернулась Зубрицька О.О., головний спеціаліст відділу освіти, зазначивши, що нині, відроджуючи, пробуджуючи до життя національні традиції, національний дух нашого народу, виховуємо свідомого громадянина і патріота нашої держави. Сьогодні, як ніколи, дане питання є актуальними, тому починати цю роботу потрібно з дошкільного закладу.

Розпочала роботу семінару завідуюча ДНЗ №10 Коробенко Н.О., яка спонукала педагогів до роздумів, чи є у сьогоднішньому житті місце подвигу, героїзму, патріотизму.

Актуальність патріотичного виховання підростаючого покоління розкрила у своєму виступі вихователь Гурманчук Т.М., наголосивши на важливості дошкільного періоду у становленні патріотично налаштованої особистості.

Вихователь-методист Вигівська С.М. розповіла про потенційні можливості для формування вищих моральних почуттів, до яких відноситься почуття патріотизму.

Під час практичної частини педагоги вправлялися у визначенні завдань, принципів патріотичного виховання, форм і методів організації роботи з дітьми.

Вихователі ДНЗ №10 презентували модель патріотичного виховання як інтегровану систему в поєднанні з іншими напрямками виховання.

Вихованці дошкільного закладу продемонстрували свої знання про рідне місто, державу під час практичного заняття «Люби і знай свій рідний край» та дидактичної гри «Україна славиться майстрами». Присутні отримали задоволення від українського таночка та жартівливої пісні у виконанні дітей.

Підводячи підсумок заходу, педагоги дошкільних закладів визначили, що лише спільними зусиллями педагогічних колективів і батьків можна виховати справжнього патріота своєї країни.

  Вас може зацікавити...  
Переглядів: 484 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0