Головна » 2016 » Январь » 22 » Семінар-практикум: «Моніторинг якості освітнього процесу»
17:12
Семінар-практикум: «Моніторинг якості освітнього процесу»
22 січня 2016 р. на базі методичного кабінету відділу освіти відбувся семінар-практикум  для вихователів-методистів та вихователів старших груп дошкільних навчальних закладів за темою: «Моніторинг якості освітнього процесу». Під час семінару учасники ознайомились з методичними рекомендаціями Міністерства освіти України щодо оцінювання рівня розвитку дитини старшого дошкільного віку з допомогою кваліметричної моделі за методикою доктора педагогічних наук Єльнікової Г.В. .Головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О., методист міського методкабінету Зарицька А.Й. відмітили, що факторами оцінювання є зміст освітніх ліній Базового компоненту дошкільної освіти, отримати цілісне уявлення про рівень розвиненості та вихованості дитини і співвіднести фактично досягнуті результати із очікуваними, що необхідно для коригувально-розвивальної роботи з дітьми, дає змогу кваліметричний підхід до організації освітнього моніторингу оцінювання якісних показників за допомогою кількісних балів. Крім того такий підхід сприяє створенню оптимальних умов для якнайповнішого розкриття потенційних можливостей кожної дитини.

                 Учасникам семінару було запропоновано перегляд вебінару з проблеми запровадження кваліметричної моделі оцінювання якісних показників рівня розвитку дошкільників.

Педагоги детально ознайомились з методичними рекомендаціями, інструкцією, програмою оцінювання розвитку дитини. Обмінялись досвідом роботи з даної проблеми вихователі-методисти ДНЗ №12, Коровкіна Н.Г., ДНЗ №11 Вигівська О.О.,ЦРД №18 Миронова А.П.
  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 401 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0