Головна » 2016 » Июнь » 20 » Навчальний тур до Австрії
15:15
Навчальний тур до Австрії
 З 10 по 18 червня відбулася участь дітей із міста Коростеня в навчально-туристичному проекті «Австрія, Штірія, Петер Розеггер».  Культурно-освітня програма організована за підтримки товариства німців «Відерсбург»  з метою ознайомлення учнів та педагогічних кадрів із життям та історією Австрії, а також формування та удосконалення навичок практичного застосування німецької мови.
У навчальному турі приймали участь діти, студенти, педагоги з міста Житомира, Коломиї, Коростеня, Бердичева. Участь коростенців  відбулася за підтримки спілки німців в Житомирській області, міського голови В.В. Москаленка та Австрійського земляцтва, туристичної агенції «Галицькі подорожі».
Учасники мали можливість познайомитись з історією Австрії, творчістю класика австрійської літератури Петера Розеггера, відвідати заняття з німецької мови при Австрійському Земляцтві, підвищити свої знання всесвітньої історії(7-8 клас), відвідавши та побачивши все наочно. Незабутнім залишиться для учасників знайомство з професором пані Elisabeth Bachmaier та професором Reinpold Reimann, які проводили цікаві заняття та екскурсії.
Цікаві розповіді та історичні факти були підтверджені відвідуванням місць, які мають особливе значення для Австрії та її історії. Учасники проекту побували в історичних місцях Відня, а саме: Марія Терезія Плятц, Штефансдом, Гофсбург.  Відвідали Природознавчий музей, в якому мали можливість переглянути розвиток еволюції в природі, переглянути 3Д фільми на будь-яку тематику природознавчого змісту (6-11 клас). Також побачили, де проходять всесвітньо відомі бали Відня. Неймовірно цікавою була подорож до резиденції Габсбургів та палацу Шенбрунн, де діти, молодь, педагоги ознайомились із історією правління імператорської родини Габсбургів (1830роки), імператора Австрії Франца Йосифа та принцесою Сиси; також відвідали кімнату, де в 6 років написав свій перший твір всім відомий Моцарт. Побачили Дзеркальну кімнату, в якій 6-річний Моцарт грав для Марії Терезії та її двору.
   Корисною та позитивною була подорож до Граца, столиці землі Штірії, поїздка до містечка Крігли та відвідування гірського села Альпль, школи Вальдшуле, а також місць, пов’язаних із творчістю класика австрійської літератури Петера Розеггера, який був не тільки письменником, а і вчителем.
   Учасники з міста Коростеня представляли своє рідне місто, розповідаючи історію першої столиці древлян та історичні події, які пов’язані з містом
Коростенем. Вони з гордістю представляли Україну, співаючи народні пісні. Представники  міста Коростеня запрошені для подальшої співпраці.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 487 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0