Головна » 2017 » Ноябрь » 30 » Методичний міст «Сучасний погляд на патріотичне виховання дітей дошкільного віку»
17:42
Методичний міст «Сучасний погляд на патріотичне виховання дітей дошкільного віку»

Сьогодні тема патріотичного виховання звучить досить актуально. І в ній значущими є всі питання: від ознайомлення з найближчим соціальним оточенням до бажання гідно представляти себе на світовій арені; від виховання любові до рідних і близьких до усвідомлення толерантності до інших людей, що різняться мовою, національністю, кольором шкіри, культурою, вірою сповідання; від виховання пошани до традицій своєї родини, свого народу до набуття шляхетного прагнення більше віддавати, ніж брати.

29 листопада 2017 року на базі дошкільного навчального закладу №10 відбувся методичний міст між педагогічними колективами ДНЗ №10 та ДНЗ №12 «Сучасний погляд на патріотичне виховання дітей дошкільного віку». На заході були присутні вихователі-методисти та вихователі старших груп дошкільних закладів міста.

Головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О. зазначила, що патріотичне виховання завжди було невід’ємною складовою освітнього процесу в дошкільних закладах. А в сьогоднішніх умовах воно набуло особливої актуальності, нового звучання. Тому педагоги шукають нові підходи, напрямки, сучасні методи та форми роботи, які б відповідали вимогам сьогодення.

Першими представили свій сучасний погляд на патріотичне виховання дітей дошкільного віку педагоги ДНЗ №10 на чолі із завідуючою Коробенко Н.О., вихователем-методистом Вигівською С.М. Оскільки провідним видом діяльності в дошкільному віці є гра, вихователі продемонстрували дидактичні ігри патріотичного змісту, які використовуються в роботі з дітьми  з раннього до старшого дошкільного віку. Підтвердженням демонстрації став практичний показ проведення таких ігор з дітьми різних вікових груп.

В свою чергу педагогічний колектив ДНЗ №12 із завідуючою Куришко Г.А. та вихователем-методистом Коровкіною Н.Г. презентували свій досвід роботи з патріотичного виховання дітей. Вихователі порушили питання впливу усної народної творчості, творів живопису на формування національної свідомості дитини-дошкільника, виховання любові до рідного міста та природи рідного краю у тісній взаємодії з родиною.

Колективи представили цікаві музичні номери у виконанні своїх вихованців. Дитяча безпосередність, щирість та емоційність виступів створили святкову атмосферу радості і добра.

Підсумовуючи проведений захід, присутні зробили висновок, що важливим питанням залишається виховання в дітей не зовнішнього, показового, а свідомого, дієвого патріотизму. І тільки завдяки дієвій роботі педагоги зможуть досягти мети – становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано будувати незалежну правову державу, знати свої права та обов’язки, цивілізовано їх відстоювати та сприяти встановленню миру та злагоди в суспільстві. 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 293 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0