Головна » 2017 » Ноябрь » 22 » Методичне об’єднання вихователів старших груп дошкільних навчальних закладів
17:30
Методичне об’єднання вихователів старших груп дошкільних навчальних закладів

22 листопада 2017 року у дошкільному навчальному закладі №2 пройшло засідання методичного об’єднання вихователів старших груп з проблеми «Соціалізація як самовизначення дитини у соціокультурному просторі».

Головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О. акцентувала увагу присутніх на тому, що набуття життєвих компетенцій дитиною дошкільного віку відбувається в різних видах діяльності, і однією з таких компетенцій є соціальна. Реалізуючи освітню лінію Базового компонента дошкільної освіти «Дитина в соціумі», педагоги дошкільних закладів допомагають дошкільнику ввійти в людський соціум, навчитись орієнтуватися у навколишньому світі, в світі людських взаємин, готують дитину до нового соціального статусу – школяра.

Керівник методоб’єднання, вихователь-методист ДНЗ №16, Овсійчук Н.В. розкрила зміст освітньої лінії «Дитина в соціумі», яка передбачає формування у дітей навичок соціально визнаної поведінки, готовності співпереживати та співчувати іншим, вміння долучатися до спільної діяльності з однолітками та дорослими, об’єднувати з ними свої зусилля для досягнення спільного результату. Зазначила, що однією із складових цієї лінії є родинно-побутова компетенція дитини, у формуванні якої важливу роль відіграють батьки, які є першими носіями моральних норм і правил, сімейних традицій.

У практичній частині засідання педагоги переглянули родинне свято з дітьми старшої групи за участю батьків, у ході якого акцент було зроблено на вміння підтримувати доброзичливі, дружні, довірливі стосунки в родинному колі, виявляти турботу і любов до рідних та близьких членів родини.

Підсумком роботи методичного об’єднання стала презентація практичного матеріалу з даної тематики, виставка родинних дерев, виготовлених батьками та дітьми. Керівник закладу Шевчук О.Ю. провела екскурс по всіх групах, де педагоги мали можливість побачити створене сучасне предметно-розвивальне середовище, яке теж відіграє важливу роль у формуванні соціальної компетенції дитини.      

   

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 329 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0