Головна » 2016 » Ноябрь » 18 » Методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів
14:19
Методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів

7 листопада 2016р. на базі ДНЗ №6 відбулося методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста. Під час круглого столу присутні обговорювали актуальне питання «Патріотичне виховання  дошкільників на музичних заняттях».

Музичний керівник ДНЗ №6 Бондарчук М.П. показала розвага «Ярмарок» для старших дошкільників. Червоною стрічкою на показі звучала патріотична тематика. У ході розваги використані хороводи, співанки, таночки, українські пісні, гуморески. Діти з гарним почуттям ритму продемонстрували гру на дитячих музичних інструментах у «Веселому оркестрі». Обговорюючи побачене, педагоги відмітили, що важливо, щоб уже змалечку діти зрозуміли, ким вони є, шанували історію і старовинні звичаї рідного краю, мови.

Колесник Т.Є. /музкерівник ДНЗ №12/ зауважила, що такі дитячі розваги є одним з ефективних способів патріотичного виховання.

Ісаєва Т.І. /музкерівник ДНЗ №21/ поділилась з присутніми значимістю українських пісень, хороводів, обрядів для розвитку у дошкільників любові до Вітчизни та виховання високих моральних цінностей.

Музичний керівник Трофімчук Н.П. у своєму виступі зазначила актуальність питання патріотичного виховання дошкільників, в тому числі і на музичних заняттях, зміст якого полягає в прищепленні дітям чіткого усвідомлення національної самоідентичності, що проявлятиметься у знанні власної історії, культури, мистецтва.

Під час зустрічі діти та дорослі отримали багато позитивних вражень.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 374 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0