Головна » 2017 » Январь » 24 » Механізм попередження насильства в сім’ї та захист прав потерпілих
15:09
Механізм попередження насильства в сім’ї та захист прав потерпілих

19.01.2017 на базі відділу освіти Коростенського міськвиконкому  проведено семінар заступників директорів з виховної роботи  загальноосвітніх закладів міста  на тему: «Механізм попередження  насильства в сім’ї та захист прав потерпілих».

Мета: поширення інформації щодо дотримання демократичних засад в суспільному житті, утвердження ненасильницького способу життя в українському суспільстві, демократизації взаємовідносин на всіх рівнях, формування відчуття власної гідності та впровадження правових норм,  надання методичної допомоги щодо здійснення практичних заходів попередження насильства в сім’ї.

По першому питанню «Про стан реалізації заходів щодо попередження насильства в сім’ї в м. Коростені за 2016 рік та механізм взаємодії педагогічних працівників з відповідними  органами і службами щодо захисту прав дітей»,  виступила старший інспектор Коростенського відділу поліції головного управління національної поліції в Житомирській області  Яценко Ольга Василівна.

По другому питанню «Виконання вимог Указу Президента України №501/2015 від 25.08.2015 року «Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини», розпорядження КМУ «Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року» та листа Міністерства освіти і науки України  №1/9-680 від 28.12.2016 року «Щодо захисту дітей від усіх форм насильства, образ, недбалого й жорстокого поводження»,  виступила головний спеціаліст відділу освіти Ботвіна Віта Леонідівна.

По третьому питанню «Профілактика насильства в сім’ї та навчальному середовищі, психологічний аспект» виступила методист психологічної служби відділу освіти Василенко Тетяна Олександрівна. Яка  запропонувала заступникам директорів з навчально-виховної роботи  розглянути та проаналізувати (з використанням елементів  тренінгу) ситуації з шкільного життя щодо випадків девіантної поведінки учасниками навчально-виховного процесу, булінгу,  жорстокого поводження в сім’ях та шляхи їх вирішення,  методи ефективного спілкування з дітьми, батьками та методи  попередження насильства в шкільному середовищі через аналіз життєвих потреб – «Піраміда Маслоу».

Всі учасники семінару взяли активну участь в обговоренні питань заходу. 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 351 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0