Головна » 2016 » Апрель » 25 » Cемінар-практикум заступників директорів з виховної роботи
09:31
Cемінар-практикум заступників директорів з виховної роботи
22 квітня, у  День Землі, у Коростенському міському колегумі відбувся семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи на тему:  «Новий підхід у вихованні екологічної культури школярів як визначальний чинник у формуванні соціально зрілої особистості». Мета семінару: висвітлити досвід навчального закладу щодо формування сучасної системи екологічного виховання як визначального чинника  у формуванні соціально зрілої особистості; розвивати практичні навички та вміння взаємодії заступника директора з виховної роботи з учнями, класними керівниками, батьками. Відкрив семінар директор колегіуму, який познайомив присутніх з навчальним закладом, з його здобутками і досягненнями. Далі з планом роботи та очікуваними результатами семінару-практикуму познайомила методист ММК Поліщук О.В. Заступник директора з виховної роботи Яненко Ю.П. відкрила перший блок теоретичної частини, поділившись досвідом з питання:  «Екологічне виховання як систематична педагогічна діяльність колегіуму». Шелюк Л.А., учитель географії та регіональний куратор курсу «Освіта для сталого розвитку» поділилася досвідом з теми: «Упровадження освіти для сталого розвитку через виховну діяльність».
У практичній частині гості семінару відвідали засідання клубу «Екос» на тему: «Сміття та його переробка», яке провела керівник клубу та вчитель біології Башинська О.М., Цікаво пройшов воркшоп «Елементи освіти для сталого розвитку активними методами навчання», організований учителями  початкових класів (Грищенко Т.В., Лісовською А.А., Герасимчук І.В., Деменєвою О.Б.). Хлановська Т.В., учитель образотворчого мистецтва, провела оригінальний майстер-клас по виготовленню екоіграшки трав’янчика. Окрім того, гості семінару мали можливість відвідати заходи, які проходили у закладі в рамках Дня Землі: акцію «Рух за сталий розвиток» (по збору вторсировини), «зелений» флешмоб, оглянули виставку-конкурс малюнків, стіннівок «Збережемо планету Земля» та виставку сучасного мистецтва «Треш-арт», а також майстер-класи для учнів «Корисні дрібнички».
У другому блоці теоретичної частини з новітніми технологіями, формами, методами та засобами формування культури екологічної поведінки школярів познайомила ЗДВР ЗОШ №3 Кириченко Л.В. Про необхідність мотивації школярів щодо участі в екологічно-просвітницьких заходах розповіла  ЗДВР ЗОШ №13 Шиян Н.М. Питання «Виховання ціннісного ставлення до природи як один із способів формування екологічної свідомості учнів в умовах упровадження «Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів» висвітлила ЗДВР ЗОШ №2 Гаєвська Т.П.
Екологічне виховання дітей та підлітків - необхідність сьогодення.  Саме тому потрібно спрямувати виховну діяльність  на формування у дітей  екологічних вмінь, формування свідомого бережливого ставлення до природи.
  Вас може зацікавити...  
Категорія: ЗЗСО | Переглядів: 410 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0