Головна » 2017 » Январь » 26 » Засідання круглого столу «Готовність дитини дошкільного віку до навчання в школі»
10:52
Засідання круглого столу «Готовність дитини дошкільного віку до навчання в школі»

25 січня 2017р. на базі дошкільного навчального закладу №11 відбувся круглий стіл «Готовність дитини дошкільного віку до навчання в школі», в якому взяли участь вихователі ДНЗ міста. Метою круглого столу було актуалізувати знання педагогів з проблеми підготовки дітей до школи, розширити знання про показники психологічної готовності. Методичний захід проходив у вигляді діалогу по вирішенню проблемних питань інтелектуальної готовності дошкільників.

Вихователь-методист ДНЗ №11 Вигівська О.В. презентувала досвід роботи педколективу по підготовці дошкільників до навчання в школі. Вчитель міської гімназії Сіукаєва О.А. проінформувала присутніх про основні проблеми, з якими зустрічаються школярі під час навчання в школі, звернула увагу на забезпечення послідовного переходу від однієї ланки освіти до іншої.  На основних показниках психологічної готовності дітей зупинились практичні психологи  Гордєєва Ю.П., ДНЗ №11, Ніколайчук О.С., ДНЗ №20. Рекомендації для вихователів щодо забезпечення формування мовленнєвої компетенції як одного з ключових критеріїв успішного навчання дітей в школі надала вчитель-логопед ЦРД №4 Бреус Е.В. Поділилась досвідом роботи з батьками вихователь Слюсар Н.А., ДНЗ №11.

Обговорення надало можливість з’ясувати нагальні питання щодо готовності дітей до школи, визначити пріоритет виховного значення, прийти до розуміння, що тільки разом сім’я, дитячий садок, школа зможуть створити для дитини сприятливі умови перед вступом у шкільне життя.

 

 
  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 510 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0