Головна » 2017 » Октябрь » 2 » Учителі року-2017 приєднаються до команди агентів змін
08:52
Учителі року-2017 приєднаються до команди агентів змін

Напередодні Дня працівників освіти Міністр Лілія Гриневич зустрілася із переможцями всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», які вибороли першість у 4 номінаціях: «Початкова освіта», «Біологія», «Інформатика» та «Музичне мистецтво», та вручила їм нагороди.

Освітяни отримали Почесні грамотами Кабінету Міністрів України та Грамоти Верховної Ради України. 

«Я пишаюся вами. Ваша перемога, в яку вкладено багато часу, нервів і сил, гідна великої поваги. Сьогодні ви є прикладом сучасного прогресивного вчителя, який має інноваційність, харизму і той неспокій духу, що спонукає брати участь у конкурсних випробуваннях. Перемога в конкурсі «Учитель року» підвищує ваш статус і дозволяє ділилися досвідом із колегами, поширювати ідеї Нової української школи», – наголосила Лілія Гриневич.

Міністр запросила учителів до розмови. Насамперед йшлося про ухвалений Закон України «Про освіту» та впровадження реформи Нова українська школа, яка передбачає не тільки новий зміст, а й методи навчання. 

«Усі розуміють: без учителя ці ідеї можуть залишитися на папері. Навіть за наявності нових стандартів та підручників. Тому запрошую вас до команди реформування шкільної освіти. І я дуже хочу, щоб ви стали агентами змін», – зауважила Лілія Михайлівна. 

Учителі з Міністром обговорили оновлення навчальних програм, упровадження дванадцятирічки й профільної школи, особливості STEM та інклюзивної освіти, питання довіри до школи, зокрема з боку батьків. 

Окремо зупинилися на вдосконаленні організації конкурсу «Учитель року». Наприклад, учителі запропонували не оприлюднювати відеоматеріали конкурсних випробувань до завершення конкурсу. Це, на їхню думку, має забезпечити об’єктивність оцінювання та рівні умови для кожного з конкурсантів. Також обговорили особливості нового конкурсного випробування «Експертиза підручника». 

Про те, що більшість учителів початкових класів не бояться, а підтримують зміни в освіті зазначила вчитель початкових класів Коростенської міської гімназії Житомирської області Тетяна Біжан: «Більшість учителів початкових класів готові до змін, які нас чекають. Ми дивимося в майбутнє з оптимізмом. Я упевнена, що Нова українська школа дасть нам змогу проявити свою творчість та креативність».

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 401 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0