Головна » 2016 » Июнь » 6 » Участь психологічної служби відділу освіти у фестивалі «Родина FEST
08:02
Участь психологічної служби відділу освіти у фестивалі «Родина FEST
  Сім'я міцна, якщо мить щастя повторюється багаторазово…
З нагоди Міжнародного дня сім’ї, за ініціативи міського голови, для збереження і примноження родинних традицій 4 червня 2016р. відбувся унікальний фестиваль «Родина FEST», який проходив у парку культури і відпочинку ім. Островського.
Психологічною службою відділу освіти на фестивалі був представлений «Центр психологічних консультацій», метою якого стало проведення різноманітних заходів для дітей та їх родин, а саме: коуч-гра, майстер-клас з виготовлення сімейних мандал, психологічні ігри, малюнок на асфальті, на арт-склі тощо.
До «Центру психологічних консультацій» приєдналися сім’ї, які вважають сім'ю найважливішою частиною свого життя, родини, які усвідомлено підходять до питання виховання дітей та цінують і хочуть створювати хороші, добрі відносини в житті.
В ході фестивалю, з метою виявлення сучасного бачення поняття «Щаслива родина» проведено соціологічне дослідження, в рамках якого було опитано близько 100 осіб (респондентами стали як чоловіки та жінки, так і сімейні пари).
Результати описової статистики засвідчили, що найбільш уживаними були відповіді коростенців щодо поняття «Щаслива родина», на думку респондентів це – здорова, матеріально забезпечена, обов’язково повна та соціально захищена сім’я. Більшість опитуваних переконані, що такі сімейні традиції, як спільне проведення часу, родинні свята, прогулянки та культурно масові заходи, сприяють зміцненню атмосфери в родині. Також коростенці поділилися своїми секретами сімейного щастя, які вважають, що важливу роль відіграє внутрішня атмосфера, взаєморозуміння та повага в родині.
Сім’ї-учасники, що поділяють з психологами ідею про розвиток сімейних цінностей і традицій через творчість і співпрацю, залишилися задоволені та сповнені позитивними емоціями від проведення заходів на зміцнення сімейних взаємостосунків. Серед них панувала дружня атмосфера, бажання весело провести час усією родиною.

 
 
  Вас може зацікавити...  
Категорія: Психологічна служба | Переглядів: 454 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0