Головна » 2018 » Сентябрь » 28 » Педагогічні читання «Педагогічна спадщина В.Сухомлинського в контексті сучасного виховання»
21:06
Педагогічні читання «Педагогічна спадщина В.Сухомлинського в контексті сучасного виховання»

28 вересня 2018р. минає 100 років від народження Василя Сухомлинського – педагога, чия спадщина є багатою скарбницею педагогічного досвіду, знань, мудрості, натхнення.

З цієї нагоди в центрі розвитку дитини №17 зібралися педагоги закладів дошкільної освіти міста, щоб вшанувати пам'ять знаного і шанованого в усьому світі мислителя, вченого, педагога-практика. Як зазначила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О., педагогічна спадщина Василя Олександровича багатогранна та різнопланова, його мудрі поради, заповіді стали неабиякими помічниками у роботі з дітьми, на його творах виховувалося не одне покоління дітей.

Вихованці старшої групи відкрили захід, представивши інсценізацію твору видатного педагога «Бджілка і гарбузова квітка».

Перед присутніми виступили педагоги закладів, представивши свій досвід роботи по впровадженню спадщини В.Сухомлинського в освітній процес. Вихователь ЦРД №17 презентувала досвід роботи з морального виховання «Стежинками добра В.О.Сухомлинського». Вихователь-методист ДНЗ №11 Вигівська О.В. представила досвід роботи педагогічного колективу «Виховання любові до природи за творчою спадщиною Василя Сухомлинського». Артеменко М.І., вихователь ЦРД №18 ознайомила учасників заходу з проектом «Права та обов’язки дітей за творами В.О.Сухомлинського, який було реалізовано в закладі.

Присутні, працюючи в групах, виконали творче завдання «Інтеграція творчості В.Сухомлинського в освітній процес», взяли участь у літературній вікторині «Загадки казкового світу В.Сухомлинського».

На завершення заходу педагоги провели рефлексію «Щоб у серці жили «добринки», визначивши, з якими почуттями нестимуть ідеї видатного педагога в роботу з дітьми.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 321 | Додав: Admin | Теги: ДНЗ, 2018-2019, Педагогічні читання | Рейтинг: 0.0/0