Головна » 2019 » Октябрь » 10 » Національний День дівчат в STEM – освіті «Дівчата STEM».
16:43
Національний День дівчат в STEM – освіті «Дівчата STEM».

8 жовтня в Україні відбулась цікава подія року – Національний День дівчат в STEM – освіті «Дівчата STEM».  Проведення цього дня було ініційоване Фондом Народонаселення ООН в Україні та відділом STEM – освіти Інституту модернізації освіти України. Коростенська міська гімназія долучилась до участі в даній програмі. За останніми дослідженнями, саме відсутність прикладів для наслідування є однією з причин, чому дівчата не зацікавлені вивченням STEM- спеціальностей.   А ми вважаємо, що в місті Коростень такі приклади є! Учениці 9-х класів разом із заступником директора з методичної роботи Костюченко Т.М.  провели цікавий день, відвідавши відділення Приватбанку та Комунальне підприємство тепло забезпечення м Коростеня. Завідуюча відділенням Приватбанку Сергієнко Світлана Іванівна залучила дівчат до інтерактивної  екскурсії та розповіла про історію власного успіху на шляху побудови кар’єри в банківській справі. Дівчата отримали величезний заряд позитива, мотивації та приклад до наслідування в тому, як можливо побудувати  успішну кар’єру, залишаючись вродливою жінкою і люблячою мамою. «Постійно працюйте над собою. З усіх життєвих викликів завжди вибирайте найскладніші і не бійтесь долати їх» - таку пораду дала Світлана Іванівна дев’ятикласницям.

На  Комунальному підприємстві тепло забезпечення дівчата були приємно здивовані, на власні очі переконавшись, що чоловічим колективом керує гарна, сучасна жінка Барановська Тетяна Миколаївна. Тетяна Миколаївна дуже тепло прийняла дівчат, провела екскурсію підприємством. В затишній атмосфері з запашними смаколиками жінка розповіла ученицям про важливість володіти ґрунтовними базовими знаннями з точних дисциплін, про альтернативні джерела енергетики та про реальну можливість для жінки в сучасному суспільстві побудувати успішну кар’єру. В цей день учениці гімназії мали можливість  переконатись, що в ХХІ столітті «чоловічих»  чи «жіночих» професій не існує, і це є реальним для жінки стати побудувати успішну кар’єру у STEM.

Хочемо зазначити, що дана подія стала можливою за підтримки місцевої влади, а саме Якубовського Леоніда Павловича.

Хайме Надаль, Голова представництва Фонд Народонаселення під час виступу в Києві 8 жовтня наголосив:  "Найбільші винаходи у світі відбулися за жіночої участі, і так сталося зовсім не випадково. Жінки володіють креативним мисленням, і нам потрібно його розвивати зі шкільного віку. Сподіваюся, що цей захід стане хорошим початком для мотивації дівчат до побудови кар'єри у STEM".

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 281 | Додав: Admin | Теги: stem, КМГ | Рейтинг: 0.0/0