Головна » Методичний кабінет
« 1 2 3 4 ... 15 16 »

Сучасна освіта Житомирщини – 2020

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 248 | Дата: 18.12.2019
Сучасна освіта Житомирщини – 2020

З  метою  презентації кращого педагогічного досвіду та інноваційних розробок, підвищення рівня методичної роботи, ознайомлення громадськості з досягненнями педагогічних колективів міста 17 грудня 2019 року на базі міського методичного кабінету розпочала свою роботу міська педагогічна виставка в рамках проведення обласної виставки перспективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини – 2020». У цей день свої напрацювання, досвід роботи представили педагогічні працівники ДНЗ №1,3,8,9,10,11,12,13,14,15,19,20,21, ЦРД №17,18. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 239 | Дата: 13.12.2019
Методичне об’єднання керівників закладів дошкільної освіти

2 грудня 2019 року на базі ДНЗ №15 відбулося засідання методичного об’єднання керівників закладів дошкільної освіти з проблеми «Моделювання кадрової політики в закладі дошкільної освіти».

Перед присутніми виступила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька О.О., яка зупинилася на основних нормативно-правових документах, що регулюють питання кадрової роботи. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 270 | Дата: 12.12.2019
Cемінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва

11 грудня 2019 року  на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 відбувся семінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва з теми: «Міжпредметні зв’язки на уроках художньо-естетичного циклу». У роботі семінару взяли участь учителі образотворчого мистецтва закладів освіти міста та методист міського методичного кабінету Рацун С.М. Директор освітнього закладу Сігачов В.В. гостинно зустрів гостей, розповів про досягнення педагогічного та учнівського колективу за останні роки та плани на майбутнє. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 265 | Дата: 11.12.2019
Cемінар вчителів математики

На базі міського методичного кабінету відбувся проблемний семінар вчителів математики на  тему: «Цифрова компетентність сучасного вчителя Нової української школи».  Методист методичного кабінету Зарицька О.В. ознайомила педагогів зі  шляхами та умовами формування цифрової компетентності та окреслила, що формування ІКТ -  компетентності сприяє всебічному розвитку педагогів, їх самовдосконаленню, бажанню вчитися впродовж життя, удосконаленню професійної майстерності. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 253 | Дата: 09.12.2019
День Збройних Сил України

6 грудня відзначається День Збройних Сил України - це всенародне свято захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності та цілісності України. Заклади загальної середньої освіти долучились до цього свята. В цей день організовано зустрічі з військовослужбовцями Збройних Сил України, учасниками АТО, проведено змагання з військово-прикладних видів спорту, конкурси, вікторини  й звичайно святкові вітання.   ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 224 | Дата: 03.12.2019
Місячник знань безпеки життєдіяльності

З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з учасниками освітнього процесу з питань особистої безпеки та захисту життя і здоров’я в межах Місячника знань безпеки життєдіяльності в закладах дошкільної, загальної середньої освіти міста були проведені заходи:
- єдиний національний урок «Безпечна країна»; ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 265 | Дата: 02.12.2019
Учитель року – 2020

З 27.11 по 29.11.2019р. на базі методичного кабінету відбувся І (зональний) етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Початкова освіта». Для участі конкурсі були зареєстровані вчителі початкової школи КМЛ, ЗОШ№5,8,11,13, НВК№2, 12. Конкурсні випробування передбачали тестування з фахової майстерності, проєкт практичну роботу, методичний експромт. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 240 | Дата: 30.11.2019
Практичний семінар для вчителів фізичної культури

28 листопада на базі ЗОШ№8 був проведений практичний семінар для вчителів фізичної культури на тему: "Розвиток основних рухових якостей на уроках фізичної культури".
На початку семінару вчителі мали можливість переглянути спортивний танець, який був підготовлений групою спортивної підтримки освітнього закладу. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 234 | Дата: 27.11.2019
Cемінар - практикум вчителів англійської мови.

26 листопада 2019 року на базі міської гімназії 7 було організовано семінар - практикум вчителів англійської мови на тему:"Застосування інноваційних технологій та реалізація діяльнісного підходу до навчання англійської мови як неодмінна умова забезпечення мовної освіти НУШ". Протягом семінару були реалізовані як теоретичні, так і практичні форми роботи. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 252 | Дата: 26.11.2019
Пробне ЗНО 2020

Участь у пробному тестуванні дасть можливість ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Реєстрація для участі у пробному ЗНО-2020 триватиме з 3 до 24 січня. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 290 | Дата: 26.11.2019
ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

З метою   сприяння  утвердженню  державного статусу  української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання  пошани до культури  і традицій українського народу серед учнів 3-11 класів 25 листопада 2019 року було проведено міський етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс був організований як творче змагання учнівської молоді, яка має певний рівень знань з української мови не тільки в межах навчальної програми, а й виявляє знання мовних тонкощів, історії розвитку української мови, має філологічні здібності, а також демонструє творчий підхід до розв'язання мовних проблем. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 233 | Дата: 24.11.2019
Mіський семінар вчителів біології

22.11.2019р. на базі  НВК№12 відбувся  міський семінар вчителів  біології з проблеми «Діяльнісний підхід на уроках біології та позаурочний час як умова формування предметних та надпредметних компетентностей учнів.». Відкрила семінар директор Нижник Г.П., яка ознайомила присутніх із історією, святами та буднями навчального закладу, з особливостями роботи колективу.

На теоретичному етапі педагоги Муравицька Г.О.(ЗОШ№1), Мороз О.П. (ЗОШ№8) цікаво, у доступній формі, з використанням комп'ютерної техніки познайомили учасників семінару з досвідом роботи щодо використання активних сучасних освітніх технологій при викладанні біології. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 227 | Дата: 22.11.2019
День Гі́дності та Свобо́ди

Cьогодні в Україні відзначається День Гі́дності та Свобо́ди на честь початку 21 листопада двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). З цієї нагоди в освітніх закладах були проведені урочисті лінійкі, на яких згадали про події тих років,  проведено ряд заходів, спрямованих на вшанування патріотів та мужніх людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси, європейський вибір нашої держави. ... Читать дальше »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 229 | Дата: 22.11.2019
Cемінар-практикум вчителів початкової школи

20 листопада 2019 року на базі ЗОШ №1  методичний кабінет організував семінар-практикум вчителів початкової школи на тему: «Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу». Мета заходу: ознайомити з основними аспектами інтегрованого навчання у відповідності до впровадження змісту нового Державного стандарту початкової освіти; розкрити роль інтеграції у формуванні ключових та предметних компетентностей, наскрізних умінь учнів початкових класів; сприяти підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів. ... Читать дальше »