Головна » 2017 » Ноябрь » 10 » Методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів
11:57
Методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів

9 листопада 2017 року на базі дошкільного навчального закладу №16 відбулося засідання методичного об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему «Патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку. Зв'язок патріотичного та музичного виховання у роботі з дошкільниками».

Перед присутніми виступила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька Оксана Олександрівна, яка наголосила, що одним з основних завдань дошкільних закладів є розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку. І саме музична діяльність є одним з видів дитячої діяльності, яка доступна для малюків. А коли музичне виховання пов’язано з іншими складовими, освітній процес для дітей стає більш насиченим, цікавим, пізнавальним.

Досвідом роботи з виховання патріотизму у дітей дошкільного віку поділилася керівник методоб’єднання, музичний керівник ДНЗ №16, Ядаменко Олена Іванівна, яка розповіла, що одним із майданчиків, де можна виховати в дітей патріотизм та заглибити їх у дивовижно розмаїтий світ українства є музичні заняття. Педагог озвучила, які форми роботи з дітьми використовуються педагогічним колективом дошкільного закладу. Прикладом такої роботи став практичний показ музичного заняття «Подорож країною українських народних інструментів», під час якого діти старшої групи пригадали назви знайомих музичних інструментів та познайомилися з новими, невідомими для них. На занятті були використані сучасні інформаційно-комунікаційні технології, які сприяли підвищенню пізнавальної активності дошкільників.

Музичний керівник ДНЗ №13 Левкова О.В. продемонструвала перед присутніми атрибути на патріотичну тематику, які використовуються на музичних заняттях.

В обговоренні проблеми патріотичного виховання взяли участь усі музичні керівники, які підсумували, що виховання патріотизму, формування у дошкільників національної самосвідомості на заняттях з музичного виховання та у повсякденному житті стає сьогодні чи не одним з найголовніших завдань музичного керівника та кожної української родини.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 289 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0