Головна » 2018 » Апрель » 13 » Kонкурс агітколективів Дружин юних пожежних
17:55
Kонкурс агітколективів Дружин юних пожежних

Щодня в нашій державі виникає в середньому 130-140 пожеж, на яких гине 10-12 чоловік, знищуються значні матеріальні цінності.  Одна з поширених причин виникнення пожеж — це пустощі дітей з вогнем. Кількість таких пожеж вдається звести до мінімуму там, де серед дітей постійно проводиться роз’яснювальна і виховна робота.

Ефективність цієї роботи зростає, якщо в ній беруть участь діти. Найбільш поширеною формою залучення учнів для проведення пожежно-профілактичних заходів стало залучення їх в ДЮП (Дружини юних пожежників).

Робота дружин юних пожежних спрямована на те, щоб діти навчилися оберігати від пожеж житлові будинки, школи, об’єкти національного господарства, ліс, урожай. Це значить, що, займаючись в дружині, юні пожежники виконують справу великої державної ваги.

Важливою ланкою в роботі Дружин юних пожежних є агітація серед дітей, підлітків та дорослих: навчати свідомому і грамотному ставленню до власної безпеки, до збереження життя  та здоров’я в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Тому, 12.04.2018 року в районному будинку культури відбувся конкурс агітколективів Дружин юних пожежних. Організатором та спонсором заходу вже втретє був Коростенський міськрайонний відділ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

Цьогоріч в конкурсі взяли участь 15 команд, кожна з яких, як найглибше намагалась висвітлити тему заходу: «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя в біду не потрапляй!» та  вразити журі своєю виконавською майстерністю. Але, на жаль, переможцями не могли бути всі, отож журі вибрало найкращих.  

І місце  здобули команди: «Щоб не дзвонили в 101» Коростенського міського ліцею та «Юні рятівники» Білківської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «школа Володимира Матвієнка;  ІІ – команди: «МНС» Коростенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 та «Вогник» Кожухівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; ІІІ – команди: «3Д» Навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія» №12  та «Козаки-рятівники» Каленського навчально-виховного комплексу «середня загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад».

Подібні заходи залучають молодь до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності та привертають особливу увагу школярів до героїчної професії рятувальника,  гуртують довкола себе ініціативних, активних і талановитих  юнаків та дівчат, які будуватимуть нашу державу, дбаючи про її процвітання та добробут.

           

 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 471 | Додав: Admin | Теги: конкурс | Рейтинг: 5.0/1