Головна » 2017 » Ноябрь » 24 » Інтерактивний семінар-практикум «Педагогічна студія акторської майстерності»
18:45
Інтерактивний семінар-практикум «Педагогічна студія акторської майстерності»

23 листопада 2017р. в дошкільному навчальному закладі №9 для вихователів міста відбувся інтерактивний семінар-практикум «Педагогічна студія акторської майстерності», метою якого було удосконалення професійних знань педагогів з питань організації театрально-ігрової діяльності у процесі інтерактивної роботи. В ході семінару була забезпечена теоретично-практична підготовка педагогів до керівництва театральною діяльністю дітей.

Семінар розпочався з показу дітьми середньої групи «Соняшник» казки «Колосок» на новий лад. В ході показу діти максимально розкрили свої акторські здібності, передаючи характерні особливості кожного з героїв казки.

Учасники заходу прослухали міні-лекцію на тему: «Формування творчої особистості дошкільника під час театральної діяльності». Як стверджував відомий педагог Василь Сухомлинський: «Діти мають жити в світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості». Саме організація театральної діяльності дітей забезпечує реалізацію цього постулату.

В ході семінару педагоги зупинилися на питаннях «Готовність вихователя до організації театральної діяльності», «Про значення театральної діяльності для всебічного розвитку дитини» та «Створення осередків театрально-освітнього простору». Звернули увагу і на модернізацію театрально-освітнього простору. Обмінялися інформацією щодо використання у роботі з дітьми нових видів театру.

Під час практичної частини з присутніми проведено вправу-розминку «Прогноз погоди» для створення атмосферу довіри та зняття напруженості. Учасники активно включилися в процес, що надалі дало змогу об єднатися у групи і злагоджено працювати у своїй команді.

Вихователем-методистом ДНЗ №9 Васянович Т.М. продемонстровано майстер-клас із проведення психогімнастики з дітьми дошкільного віку «Театр масок», метою якого було прагнення проявити свої почуття так, щоб їх зрозуміли інші. Були проведені вправи «Передача почуттів», «Розповім тобі казку» ( за Наталією Сиротич)( робота в групах), під час якої вихователі розділили ролі в підгрупі та прочитали кожну частину казки з емоціями відповідно до завдань. Вправлялися учасники семінару і в складанні казки на новий лад. І найцікавішою видалася вправа-інсценізація «Професійна режисура». Кожна група учасників під керівництвом режисера за запропонованим сюжетом розіграли свою мізансцену, в якій педагоги проявили усі свої акторські та режисерські здібності.

Усі учасники семінару отримали позитивні емоції, нові знання та буклети з методичними рекомендаціями.

  Вас може зацікавити...  
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 471 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0