Головна » 2019 » Декабрь » 12 » Cемінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва
09:50
Cемінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва

11 грудня 2019 року  на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 відбувся семінар-практикум для вчителів образотворчого мистецтва з теми: «Міжпредметні зв’язки на уроках художньо-естетичного циклу». У роботі семінару взяли участь учителі образотворчого мистецтва закладів освіти міста та методист міського методичного кабінету Рацун С.М. Директор освітнього закладу Сігачов В.В. гостинно зустрів гостей, розповів про досягнення педагогічного та учнівського колективу за останні роки та плани на майбутнє. 
Актуальні форми та методи роботи в системі мистецької освіти в умовах впровадження нового державного стандарту загальної середньої освіти та реалізації Концепції «Нова українська школа» були запропоновані Бех Т.М. (ЗОШ№5) та Хлановською Т.В.(НВК№2) . 
Головним етапом роботи семінару був майстер - клас «Архітектура української хати», який з учнями 7 класу провела учитель образотворчого мистецтва Стужук Наталія Петрівна.  Комп’ютерна презентація про українську хату допомогла присутнім дізналися про ії історію, про обряди і традиції пов’язані з її будівництвом. Під час практичної роботи всі бажаючі мали можливість взяти участь у виготовленні та оздоблення української хати.
До роботи семінару долучився практичний психолог Шинкар Н.І., яка підготувала психологічний тренінг «Арт-терапія: зцілення мистецтвом». Педагогам було надано багато цікавих практичних порад, які допоможуть їм ефективно розвивати творчу особистість школярів.
Підводячи підсумок семінару керівник міського методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу Рацун С.М. звернула увагу педагогів на  роль міжпредметних зв’язків при викладанні образотворчого мистецтва  у системі формування ціннісних орієнтацій, вихованні почуттів і творчого розвитку особистості. Програма семінару була цікавою та насиченою, мета - досягнутою.

 

 

  Вас може зацікавити...  
Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 267 | Додав: Admin | Теги: Cемінар-практикум | Рейтинг: 0.0/0